Gustav Leonhardt

Bild Malin Nordblom

Gourmet har träffat Gustav Leonhardt som är Commis i det svenska Bocuse d’Or laget som snart tävlar i Bocuse d’Or finalen i Lyon. Vi har ställt några frågor till Gustav:

Var utbildade du dig till kock? 

– Stockholms restaurang skola.

Vilka är dina favorit råvaror?

– Smör och lök. 

Har du någon signature dish när du lagar mat hemma?                                                                                    Korv stroganoff är alltid gott! 

Vad är det roligaste med att arbeta inom restaurang branschen? 

– Trycket och pressen att hela tiden bli bättre, och att jag lär mig att prestera bättre.

Varför valde du att utbilda dig till kock?

– För att jag trodde det var det roligaste man kunde utbilda sig till, och jag gillar att ha roligt. Jag bestämde mig för det i 2:an på gymnasiet.

Vilket är ditt favorit matland??

– Sverige!

Vem eller vad är din största inspiration?

– Köket. 

Viljet är ditt favorit köksredskap?

– Slickepotten. 

Vilken maträtt är bäst att förföra någon med?

– En kokt torsk med smör. 

Vad är det roligaste med att arbeta inom restaurang branschen? 

– Gemenskapen. 

Ditt bästa matminne?

– Varje gång jag hamnar på pallen, det är oslagbart! 

Lagar du mat på kvällen hemma när du har tränat med Bocuse gänget hela dagen?

– Nej, då blir det en Arla yoghurt.

Var tror du att ni hamnar i tävlingen?

– Guld! 

Text och bild: Malin Nordblom