Gourmet har träffat Gustav Leonhardt som är Commis i det svenska Bocuse d’Or laget som snart tävlar i Bocuse d’Or finalen i Lyon. Vi har ställt några frågor till Gustav:
Var utbildade du dig till kock?
– Stockholms restaurang skola.
Vilka är dina favorit råvaror?
– Smör och lök.
Har du någon signature dish när du lagar mat hemma? – Korv stroganoff är alltid gott!
Vad är det roligaste med att arbeta inom restaurang branschen?
– Trycket och pressen att hela tiden bli bättre, och att jag lär mig att prestera bättre.
Varför valde du att utbilda dig till kock?
– För att jag trodde det var det roligaste man kunde utbilda sig till, och jag gillar att ha roligt. Jag bestämde mig för det i 2:an på gymnasiet.
Vilket är ditt favorit matland??
– Sverige!
Vem eller vad är din största inspiration?
– Köket.
Viljet är ditt favorit köksredskap?
– Slickepotten.
Vilken maträtt är bäst att förföra någon med?
– En kokt torsk med smör.
Vad är det roligaste med att arbeta inom restaurang branschen?
– Gemenskapen.
Ditt bästa matminne?
– Varje gång jag hamnar på pallen, det är oslagbart!
Lagar du mat på kvällen hemma när du har tränat med Bocuse gänget hela dagen?
– Nej, då blir det en Arla yoghurt.
Var tror du att ni hamnar i tävlingen?
– Guld!
Text och bild: Malin Nordblom