RAU HYLLAR VÄXTRIKET

Rau Malmö

Efter att på kort tid ha blivit en prisad och älskad hjärtekrog i Malmö, där kantonesisk gatumat är stjärnan på tallriken, är det dags för Lu att få ett syskon på Davidshallstorg 3. Rau, vilket även är det vietnamesiska samlingsordet för grönsaker, är den nya satsningen i lugnare tempo av ägare Luong med mamma Kim i spetsen. Här får växtriket ta plats på scen istället för kött och fågel.

Att det blir vietnamesiskt och grönt är däremot ingen slump. Luongs föräldrar är födda i Kina men bodde tidigare i Vietnam, vilket speglas i mamma Kims matlagning hemma och på Rau. Smakerna hämtas från de sydliga och centrala delarna av Vietnam samt södra Kina och vi kan förvänta oss grillat, krispigt och stekt i kombination med örter och sallader. Råvarorna kommer primärt från Skåne, medan vissa ingredienser är direkt hämtade utanför våra gränser.

Av Pierre Orsander

Ur Gourmet 4-21