Jonathan Kasche

Jonathan Kasche är kökschef på nyöppnade Emmer på Ulriksdals Värdshus. Han har arbetat på Ulriksdals Värdshus i 2 år, och innan dess har han hunnit med att arbeta på Lilla Bjers, Farang och Lilla Ego. Malin ställde lite snabba frågor till Jonathan:

Vad har du för tanke bakom menyn?

-Den är väldigt grönsaksfokuserad, och den ska ha en familjär känsla. Man ska kunna dela, och prata om vad man äter. Även om allt måste göras på ett lite annat vis just nu, men alla får dela på ett annorlunda vis. Men vi har både fisk och kött på menyn också, men det är mer som ett komplement. Vi har till exempel en rätt med bönor där jag har använt mig av Älvdalsrom som en smaksättning. Ibland använder jag mig av kött för att smaksätta med.

Din favorit på er meny?

-Briochen med hemmagjord Ricotta på snacks menyn och buljongen på gurka, rökt olja och libbsticka.

Vem bestämmer vad som odlas i köksträdgården?

-Jag och Maria Hult har alltid en dialog, speciellt när det gäller alla smågrejer som jag vill ska räcka till alla gäster. Allt i köksträdgården delas mellan de olika restaurangerna som Svenska Brasserier har.

Du har varit väldigt involverad i hur allt är på restaurangen, berätta lite om vad för hantverkare ni har använt er av till bruksmaterialen?

-Allt porslin har Anna Lindell som har Rosendals Krukmakeri gjort, vi träffades när jag gick i gymnasiet och jag var en av hennes första restaurangkunder. Vi har lite glas från Glasstudion Big Pink på Gotland och Renskalla har bland annat gjort våra brickor.

Vilka gäster ser du på Emmer?

-Vi vill ju att det ska vara jättebra, men på en prisnivå där man kan komma tillbaka ganska ofta. Och middagen ska inte behöva ta för lång tid, därför har vi två olika menyer. En trerätters och en femrätters. Alla ska kunna gå hit och äta gott är tanken.

Vilka är dina favorit ingredienser på menyn?

-Vad svårt! Smör och kål är några av mina favoriter.

Var får du inspiration ifrån?

-Ifrån trädgården, andra kockar och jag tror det speglar sig lite här från när jag arbetade på Lilla Ego. Och att äta ute såklart, även om jag inte gör det så ofta nu när jag har ett litet barn!

Någon oväntad talang du tar fram på restaurangen?

– Jag gör mycket glass, både till restaurangen och till kiosken utanför. Och vi har just nu två glassar på menyn, en med svarta vinbär och en med Tagetes.

Intervju och bild Malin Nordblom