Nyöppnade Emmer på Ulriksdal

Kökschefen Jonathan Kasche med en del av menyn. Bild Malin Nordblom

Svenska Brasserier tog över Ulriksdals Värdshus för några år sedan, och nu har restaurang Emmer precis öppnat upp efter en lång renovering. Man har renoverat den K-märkta restaurangen varsamt, och en speciell grön färg har tagits fram för Emmer och syns på de många snickerierna. Lotta Agaton har gjort inredningen och KFK Snickerier har gjort ett fantastiskt jobb i lokalerna.

Restaurangchefen Fanny Sturén i odlingarna på Ulriksdal. Här odlas det både blommor och grönsaker.
Bild Malin Nordblom

Grönsakerna sätter menyn

På Emmer satsar man på både egen odlat och närodlat, och här har man lyxen av att ha den stora köksträdgården på 1,5 hektar precis utanför restaurangen.

1,5 hektar trädgårdsland på Ulriksdal.

Trädgårdsmästare Maria Hult planerar vad som ska odlas med hjälp av kökschefen Jonathan Kasches önskemål. Tanken är att man sätter menyn efter grönsakerna som är i säsong, och proteinet väljs omsorgsfullt för att passa ihop med dem. Vill man ha ett helt vegetariskt alternativ så går det också bra. Man har sju skiften i odlingarna på Ulriksdal, och Maria Hult har hjälp av ett flertal personer på de stora odlingarna.

Alla ska kunna äta på restaurangen!

Borta är kravet på slips, och man vill kunna erbjuda bra mat till en bredare publik. Det finns både en Skördemeny med fem serveringar, och Lilla menyn med tre serveringar också har man en lite enklare lunchservering.

-Vi är en restaurang som serverar kött och fisk men vi är väldigt gjorda för flexitarianer som vill äta lite, gott eller bra kött säger Fanny Sturén, restaurangchef på Emmer.

Text och bild Malin Nordblom