Andreas Höistad är krogprofilen som länge förekommit frekvent i Stockholms krogvärld i såväl bar som matsal. De senaste åren har han gjort sig känd som konsult inom musik, event och nöje – inte minst med sitt arbete med F12 Terrassen som han drev i många år. Nabo blir den första egna krogen.
Vi ställde några frågor till Andreas:
Vilken är din största merit?
– Måste ändå säga restaurang Nabo även om vi bara har haft öppet en så kort tid.
Finns det någon mat du inte tycker om?
– Egentligen inte, har dock svårt för tung och stabbig mat. Söt mat är inte heller min grej.
Vilket är ditt favorit matland?
– Mexico. Het och syrlig mat toppar min lista.
Vem eller vad är din största inspiration?
– Att resa helt klart.
Vilken maträtt är bäst att förföra någon med?
– En riktigt vällagad pasta med skaldjur är ett safe card.
Vad är det roligaste med att arbeta inom restaurangbranschen?
– Att se alla nöjda gäster på plats. Planera och driva igenom konceptet är väldigt kul också.
Vilket är ditt bästa matminne?
– Svårt. Senaste är i alla fall nya Frantzén som var överjävligt bra.
Förrätt, huvudrätt eller dessert. Välj en!
– Förrätt.
Någon ny dröm i yrkeslivet?
– Inte just nu, har precis landat i min dröm som delägare i en krog.
Bästa nattmaten i Stockholm?
– Sturehof.
Text och bild: Malin Nordblom