Tommy Myllymäki ny juryordförande för Årets Kock

Få har Tommy Myllymäkis erfarenhet och meriter när det gäller matlagningstävlingar och att driva framgångsrika restauranger. Nu tar han över rollen som ordförande i juryn för Årets Kock – SM i professionell matlagning

2007 stod Tommy Myllymäki som segrare i Årets Kock och han har därefter tävlat och coachat andra i internationella matlagningstävlingar med stor framgång. Tommy har under många år varit en självklar medlem i juryn för Årets Kock, nu blir han juryns ordförande. 

– Jag är otroligt hedrad och glad över uppdraget och jag ser verkligen fram emot att få vara med i den fortsatta utvecklingen av tävlingen Årets Kock, säger Tommy Myllymäki, ny juryordförande Årets Kock och grundare av Aira som öppnar våren 2020. 

Juryns ordförande har uppdraget att sätta samman och leda den jury som bedömer i tävlingen Årets Kock – SM i professionell matlagning. Nytt från och med i år är att ordförandeskapet tillsätts för en treårsperiod åt gången. 

– Tommy Myllymäki är en respekterad kock både nationellt och internationellt och är med sin passion för gastronomi och förståelse för tävlingsförfarandet en stor tillgång till teamet, säger Andreas Stenberg, vd Årets Kock.