Rebecka Ohlsson är första servis på Kitchen and Table, Kungsholmen i Stockholm. Hon var med och startade Kitchen and Table på Clarion Sign och innan dess har hon arbetat på Copperhill och Griffin Steakhouse. Vi ställde våra Snabba Frågor till Rebecka:
Kan du berätta om ditt karriärval, vad fick dig att välja restaurangbranschen?
-Jag älskar mat och dryck och har alltid velat arbeta med det.
Var utbildade du dig?
-Jag pluggade Hotell och restaurang i Åre. Och nu pluggar jag igen faktiskt, till sommelier på Vinkällan.
Vad är din styrka i yrket?
-Att jag alltid är glad och positiv.
Din favoritråvara just nu?
-På den frågan vill jag svara vin!
Har du haft någon mat eller dryckesolycka någon gång?
-Jag hade en när köket skulle ha dessertviner en gång, korken sa pang och allt flög ut.
Har även tappat en ölbricka med glas över en gäst. Men det gick bra.
Ditt bästa matminne?
-När jag åt på Pubologi och de hade sin skogsmeny. Den var riktigt bra!
Hur tror du att man kan attrahera fler att välja restaurangyrket?
-Man måste få de intresserade att komma in och se hur det är på arbetsplatsen. Det är inte alls som många tror. Det är väldigt roligt och man får träffa alla sorters männnskor.
Och hur får man fler kvinnor att välja yrket tror du?
-Vet ej, men jag tror att kvinnor som har pondus gör succé!
Någon ny dröm i yrkeslivet?
-Jag vill bli restaurangchef.
Vilket mat föredrar du?
-Råbiff
Bästa restaurangen i Stockholm?
-Hantverket.
Av Malin Nordblom