100 poäng till ett sydafrikanskt vin!

Full pott!!!
100 poäng till ett sydafrikanskt vin!
För första gången i historien! 

För första gången någonsin tilldelas ett sydafrikanskt vin 100 poäng. Det är den högt aktade brittiske vinjournalisten och vindomaren MW Tim Atkin som gett en fullpoängare till Kanonkop Estate Paul Sauer 2015.

Kanonkop Estate Paul Sauer 2015 är en Bordeaux-blandning gjord på 70% cabernet sauvignon, 15% merlot och 15% cabernet franc.

-Det är ett av de bästa vintagevinerna någonsin. Om något sydafrikanskt vin förtjänar 100 poäng så är det detta. Det är ett av de bästa yngre viner jag någonsin provat, säger Tim Atkin.

-Det har aldrig gjorts så mycket bra vin i Sydafrika som nu. Därför är Tim Atkins utmärkelse desto mer hedrande. Att få 100 poäng i en sådan konkurrens och att ett av våra viner anses vara ”helt perfekt” är fantastiskt, säger Kanonkops ägare Johann Krige.

Kanonkops mångfaldigt prisbelönta Abrie Beeslaar, som utsetts till Winemaker of the Year vid tre tillfällen på International World and Spirit Competion i London säger om Paul Sauer 2015:

-Förutsättningarna 2015 var helt optimala, som ”en perfekt golf-swing”. Sommaren var inte så het och druvorna utvecklades utan stress. När vädret blev mer påfrestande i december gav det precis rätt påfrestningar för att druvorna skulle få toppegenskaper. Jag har aldrig jobbat med en lika bra årgång.

 

Smakprofil

En storslagen doft av solmogna körsbär, svarta vinbär, blåbär, viol och cederträ. Smaken är koncentrerad och har en mycket hög intensitet av frukt och bär, toner av vanilj och saltkola. Där finns stråk av gröna tobaksblad, örtkryddor och tanniner i en perfekt balans, mörk choklad och en liten rökig ekton i eftersmaken. Vinet är perfekt till oxfilé och entrecôte, vilt i alla former, men också till ambitiösa fiskrätter, tonfisk och alla slags vällagrade ostar. Ett vin som blir ännu bättre med lagring och som utvecklas under decennier.  

 

Kanonkop Estate Paul Sauer 2015

Artikelnummer: 99423–01

Pris: 399 kronor

Alkoholhalt: 13%

Sockerhalt:>2 gram/liter

Tillfälligt exklusivt sortiment from 26 april, 600 flaskor