MEZEGREKISK SALLAD; GRILLAD HALOUMI, FOCACCIA MED PIZZA SEASONING OCH LAMB RUB DIP

Bjud på meze i glada vänners lag som alternativ till den traditionella påskmaten. Plockmat som du lätt kan förbereda och så gott att äta utan att behöva stå i köket när gästerna anlänt. Vegansk, vegetarisk eller med grillad kyckling, gästernas sammansättning sätter menyn för buffén.

Här grekisk inspirerad meze med smaker från medelhavets sydliga breddgrader. Fräsch grekisk sallad, grillad haloumi, krämig Lamb Rub dip som är utom denna värld! En härlig kombination av inspirerande smaker! Och nyttigt dessutom!

GREKISK SALLAD

Ingredienser

Tomater solmogna, grovt skurna

Gurka, grovt skuren i mindre bitar

Rödlök, skivad i ringar

Slätbladig persilja, grovt hackad

Paprika, ljusgrön lång, skuren i i tunna ringar

1 paket äkta Feta ost

Oregano

Citron, saften av

Olivolja

Havssalt och peppar från kvarn

 

Blanda samman alla ingredienser. Toppa med fetaosten. Innan servering sprinkla över pressad citron, olivolja och smaka av med havssalt, peppar och oregano.

 

 

GRILLAD HALOUMI

 Ingredienser

1 pkt haloumi ost

Olivolja

Epic Spice Aglio Olio Peperoncino

Havssalt

 

Skiva upp haloumi i 5 mm tjocka skivor. Pensla med olivolja. Grilla på lagg i grillen alt i stekpanna på spisen. Strö över Aglio Olio Peperoncino samt lite olivolja och havssalt vid servering.

 

Lamb rub dip

3 dl fet grekisk yoghurt

4 msk Epic Spice Lamb Rub

2 msk honung

1 tsk balsamvinäger

Blanda samman alla ingredienser och låt dra ca 15 minuter. Klicka över de friterade pitabröden och lägg upp på serveringsfat.