Rasmus Larsson är kökschef på Kronovalls Vinslott i Skåne. Han har tidigare arbetat på F12 och Grand Hotell i Stockholm. Vi ställde våra Snabba frågor till Rasmus:
Finns det någon kock som du tycker är en bra förebild?
– Mathias Dahlgren och Daniel Berlin.
Var utbildade du dig till kock?
– På Österänggymnasiet i Kristianstad.
Har du någon favorit ingrediens i din matlagning?
– Jag har två, ättika och smör.
Finns det någon mat du inte tycker om?
– Bruna bönor!
Har du någon signature dish hemma som du brukar laga?
– Steam buns gillar jag att göra.
Vad är det intressantaste med att arbeta på ett slott?
– Att greven och grevinnan bor kvar, än idag. De är så härliga!
Vilket är ditt favorit matland?
– Hela Asien, och Sverige.
Den bästa matupplevelsen du haft?
– På Daniel Berlin och min mormors mat.
Bästa tipset för en lyckad middag?
– Det ska vara roligt!! Då blir det alltid bra!!
Vilken maträtt är bäst att förföra någon med?
– Pasta som man tillagar tillsammans, en vongole.
Vilket är ditt favorit köksredskap?
– Elden
Din största matolycka ? – När jag skulle göra sorbet och glömde att sätta på locket, allt sprutade ut över hela slottskällaren!
Förrätt, huvudrätt eller dessert. Välj en!
– Förrätt, löjrom eller tartar.
Någon ny dröm i yrkeslivet?
– Starta något eget i Kristianstad.
Vad kan du inte vara utan på julbordet? – Janssons!
Text och bild: Malin Nordblom