POCHERADE ÄGG

En avokadotoast med pocherade ägg har aldrig varit enklare. Låt pannan göra arbetet åt dig och använd i stället tiden till att njuta av den läckra frukosten eller lätta lunchen. Pocheringsinsatsen har plats för 1-4 ägg.

Receptet delas av Le Creuset

INGREDIENSER

  • Skivat bröd (nybakat eller rostat)
  • ½ mosad avokado per person
  • Lite citronsaft
  • Salt/peppar/chili
  • Ett par körsbärstomater
  • 1-4 pocherade ägg
  • Krasse till garnering

Dessutom:

  • 0,5 l vatten till pochering

TILLAGNING

  1. Häll 0,5 l vatten i pannan, sätt i pocheringsinsatsen och lägg på locket. Koka upp vattnet tills det bildas ånga på lockets undersida.
  2. Ta bort locket och tillsätt äggen i insatsen (de kan med fördel kläckas i en separat skål i förväg). Justera eventuellt värmen så att vattnet ångar men inte kokar.
  3. Pochera äggen mellan 3-4½ minuter beroende på önskad konsistens från mjuk till fast.
  4. Medan äggen pocheras, mosa ½ avokado tillsammans med lite citronsaft och krydda med salt, peppar och eventuellt lite chiliflagor.
  5. Bred ut avokadomoset på brödet och lägg på ett par halva körsbärstomater, 1 pocherat ägg och dekorera med lite krasse.