En avokadotoast med pocherade ägg har aldrig varit enklare. Låt pannan göra arbetet åt dig och använd i stället tiden till att njuta av den läckra frukosten eller lätta lunchen. Pocheringsinsatsen har plats för 1-4 ägg.
Receptet delas av Le Creuset
INGREDIENSER
- Skivat bröd (nybakat eller rostat)
- ½ mosad avokado per person
- Lite citronsaft
- Salt/peppar/chili
- Ett par körsbärstomater
- 1-4 pocherade ägg
- Krasse till garnering
Dessutom:
- 0,5 l vatten till pochering
TILLAGNING
- Häll 0,5 l vatten i pannan, sätt i pocheringsinsatsen och lägg på locket. Koka upp vattnet tills det bildas ånga på lockets undersida.
- Ta bort locket och tillsätt äggen i insatsen (de kan med fördel kläckas i en separat skål i förväg). Justera eventuellt värmen så att vattnet ångar men inte kokar.
- Pochera äggen mellan 3-4½ minuter beroende på önskad konsistens från mjuk till fast.
- Medan äggen pocheras, mosa ½ avokado tillsammans med lite citronsaft och krydda med salt, peppar och eventuellt lite chiliflagor.
- Bred ut avokadomoset på brödet och lägg på ett par halva körsbärstomater, 1 pocherat ägg och dekorera med lite krasse.