Pavlova med lättvispad yoghurtgrädde, vaniljglass och rårörda hallon

påskdessert

Pavlova med lättvispad yoghurtgrädde, vaniljglass och rårörda hallon

Dryck till: Braquetto d´Aqui Braida 

Till 4 portioner

Pavlova:

3 äggvitor

2 dl strösocker

1 tsk vitvinsvinäger

1 msk vaniljsocker

Rårörda hallon:

250 g frysta hallon

½ dl strösocker

Saft och skal från 1/3 apelsin

Topping

1 ½ dl vispgrädde

1 ½ dl grekisk yoghurt

½ liter vaniljglass av bra kvalitet

Till servering:

250 g färska hallon

Hackade pistaschnötter

Gör så här:

Sätt ugnen på 125 grader.

Vispa upp äggvitan, tillsätt lite i taget av sockret och vispa kraftigt under tiden, vispa i vinäger och vaniljsocker. Vispa marängen i 2–3 minuter.

Klicka ut 8 runda cirklar på en plåt.

Sätt in plåten i mitten av ugnen och sänk värmen till 100 grader. Grädda i ca 1 ½ timme. 

Låt marängerna kallna på galler.

Tvätta och riv skal från citron och apelsin, pressa ur saften. Rör ihop med socker och hallon.

Vid servering: Vispa grädde fluffigt och vispa ihop med grekisk yoghurt. Klicka gräddfluffet på pavlovorna, kula över glass och ringla över hallonen. Strössla över hackade pistaschnötter. De maränger som blir över håller ca 1 månad i skafferiet om du förvarar det torrt.

Recept Wine Affair 

Foto Heléne Pe