PAS D’ART

Bild Malin Nordblom

Idag öppnar Brasseriegruppens PAS D’ART på Biblioteksgatan 6 i Stockholm. Stället har en global känsla och har öppet för frukost, lunch, café gourmand och middag. Man har även en cocktailbaren med internationell klass.
Kökets är franskt, men tolkat på svenska råvaror med det bästa av vad den säsongen har att erbjuda. Menyn är framtagen av Michelinbelönade Michael Spiridon, och kommer bestå av grönsaksbaserade mellanrätter, egentillverkad chark samt klassiska varmrätter i modern tappning. Prisbelönte konditorn Gustaf Mabrouk har satt bröd och dessertprogrammet för restaurangen.

Michael Spiridon med kökschefen Juva IssadiMartin Brudnizki står bakom den spännande utformningen, och man hittar både handmålade väggar med in inspiration från svensk mytologi i guld och vackra varma färger. Här är det så långt man komma från det svenska rena, här är det maximalism som gäller! Martin står bakom klassiker som Flaggsviten på Grand Hôtel samt världskända Annabel’s och The Ivy Chelsea Garden i London.

PAS D’ART betyder ”ingen konst”, och kan i dubbel bemärkelse även tolkas som ”inga problem” och delar därav samma filosofi som köket med sin bistronomiska hållning till hantverket.

Namnet passar även väldigt bra eftersom man kommer att samarbeta med konstnärer och mode- & designprofiler.
Väggarna pryds av verk av svenska konstnärer för beskådning ute i ateljén och i galleriet.

Av Malin Nordblom