Krogveteran överraskar med ny restaurang och cevichebar

En av Stockholms mest namnkunniga krögare, Per Nordlind, planerar come-back till Stockholms krogscen. Nordlind är en välkänd restaurangprofil, bland annat från Bistro Jarl som han drev i 17 år. Den här gången, fem år senare, återkommer han med en helt ny krogsatsning tillsammans med blivande restaurangchefen, tillika hustrun, Erika Goytizolo. Det utlovas värme, glädje och kärlek med peruanskinspirerade rätter på menyn.

Nya restaurangen beräknas öppna i augusti 2020 i en helt ny lokal som just nu byggs på Grev Turegatan 6, korsningen Riddargatan i Stockholm. På 150 kvadratmeter planeras plats för ca 50 matgäster samt en cevichebar.

– Vi är ett erfaret team, både som familj och som krögare. Vår kärlek till restaurangvärlden, mat och god service med gästerna i fokus ska äntligen få ta en större del av våra liv, säger Erika Goytizolo, som har sina rötter i Peru.

Visionen är att bli ett nytt nav mitt i stan och att erbjuda ett alternativ i både mat och upplevelse som idag inte finns i området. Krögarparet utlovar också en spännande och smakrik meny.

– Trots att det snart gått fem år blir jag dagligen stoppad på gatan av gäster som saknar Bistro Jarl. Nu kommer vi tillbaka med samma värme och hjärta och hoppas fånga in en härlig skara med såväl gamla som nya bekantskaper, säger Per Nordlind.

Den dagliga driften och menyn kommer i första hand att skötas av Erika. Per kommer dela sin tid på nya restaurangen med uppdraget som Gastronomi Sveriges ordförande och den svenska satsningen i Bocuse d’Or.

Erika Goytizolo har sitt ursprung från världens nya mathuvudstad Lima. De senaste åren har hon förberett sig inför uppgiften att driva restaurang genom gästspel på välrenommerade krogar. Här har hon kunnat skapa sina peruanska rätter och förfina smakerna. Nu ska meny, namn och inredning bestämmas och till slutet av sommaren 2020 beräknas nya restaurangen stå öppen.