Den 11 maj är det chokladbollens dag, och många rullar säkert en god chokladboll då. Dessa är gjorda med Kasenga mörkrostat kaffe och är doppade i choklad!
Ingredienser
3 dl fiber havregryn (fungerar med vanlig havregryn också)
1 dl strösocker
3 msk kakao
2 msk bryggkaffe (Kasenga)
75 gram smör
75 gram torkad mango
200 gram mörk choklad 70%
1 dl kokos
Gör såhär:
- Koka kaffe och smält chokladen över ett vattenbad
- Blanda samman havregryn, strösocker och kakao
- Tillsätt kaffe och smör
- Dela den torkade mangon i mindre bitar med hjälp av en sax och lägg ner i bunken med de andra ingredienserna.
- Rulla till bollar och ställ sedan in chokladbollar i frysen i 20 min
- Doppa chokladbollarna i den smälta chokladen och toppa med kokos
- Servera
Receptet publiceras i samarbete med Rutasoka kaffe.
I RECEPTET HAR MAN ANVÄNT SIG AV KASENGA MÖRKROSTAT KAFFE.
Området Kasenga i nordöstra Kongo har fått ge namn åt detta ekologiska mörkrostade kaffe. Dess mustiga smakprofil fyller ut gommen med en stark pondus som mynnar ut i toner av röda bär och mörk choklad.