Choklad och mangobollar

Den 11 maj är det chokladbollens dag, och många rullar säkert en god chokladboll då. Dessa är gjorda med Kasenga mörkrostat kaffe och är doppade i choklad!

Ingredienser 

3 dl fiber havregryn (fungerar med vanlig havregryn också)

1 dl strösocker 

3 msk kakao 

2 msk bryggkaffe (Kasenga) 

75 gram smör 

75 gram torkad mango

200 gram mörk choklad 70%

1 dl kokos  

Gör såhär:

  1. Koka kaffe och smält chokladen över ett vattenbad 
  2. Blanda samman havregryn, strösocker och  kakao 
  3. Tillsätt kaffe och smör 
  4. Dela den torkade mangon i mindre bitar  med hjälp av en sax och lägg ner i bunken med de andra ingredienserna.
  5. Rulla till bollar och ställ sedan in chokladbollar i frysen i 20 min 
  6. Doppa chokladbollarna i den smälta chokladen och toppa med kokos 
  7. Servera 

Receptet publiceras i samarbete med Rutasoka kaffe.

I RECEPTET HAR MAN ANVÄNT SIG AV KASENGA MÖRKROSTAT KAFFE.

Området Kasenga i nordöstra Kongo har fått ge namn åt detta ekologiska mörkrostade kaffe. Dess mustiga smakprofil fyller ut gommen med en stark pondus som mynnar ut i toner av röda bär och mörk choklad.