Guide Michelin tilldelar Fotografiskas restaurang grön stjärna

När Guide Michelin avslöjade årets nyheter var hållbarhet i fokus. Förutom de sedvanliga stjärnorna lanserade man också en ny hållbarhetsmärkning i form av en grön stjärna. Bland de nordiska restauranger som tilldelades den nya hållbarhetsmärkningen finns Fotografiskas restaurang som drivs av Paul Svensson.
– Ett oerhört viktigt initiativ från Guide Michelin och en ära  att de uppmärksammat vårt fokus på hållbar njutning i alla led, säger Paul Svensson.

Vid veckans lanseringsevenemang för Nordic Countries Guide 2020 i Trondheim, Norge, sa Gwendal Poullennec, internationell chef för Michelin-guiderna:

”I dag går hållbarhet allt mer i framkant i människors sinne, och ingenstans mer än i de nordiska länderna, där de verkligen har tagit emot hållbarhet som ett sätt att leva. Nordiska kockar leder vägen när det gäller att fokusera på lokala ingredienser; med en nollavfall, näsa-till-svans strategi; och fokus på att minska både mat- och förpackningsavfall. De sätter standarden för resten av världen att följa efter. ”

I Fotografiskas restaurang spelar växtriket huvudrollen och stort fokus läggs på att minimera matsvinn, skapa nya smaksensationer och en ökad medvetenhet. Tack vare det brinnande engagemanget och den gastronomiska finessen blev Fotografiska 2017 utsett till världens bästa museirestaurang. 2019 utnämnde Eat Guide 360° restaurangen till Bästa svenska restaurang för hållbar gastronomi och Paul Svensson vann Eat Guides 360° Action. 

Nu har man även då en hållbarhetsmärkning från den finaste restaurangguiden av dem alla: Guide Michelin.

– Den nya hållbarhetsmärkningen är ett oerhört viktigt initiativ från Guide Michelin för att öka medvetenheten om det hållbara köket. Det är en stor ära att de uppmärksammat oss och andra restauranger i Norden som arbetar aktivt med att öka medvetenheten om den hållbara njutningen i alla led, säger Paul Svensson som drivit Fotografiskas restaurang sedan 2014.