Svenska Juniorkocklandslaget tog guld och Norge silver, och det svenska Kocklandslaget tog silver och Norge’s seniorer tog guld. De svenska lagen visade verkligen framfötterna nere i Stuttgart under IKA Culinary Olympics!
Stockholm Culinary Team tog silver i de regionala tävlingarna, där vann Schweiz och USA tog kammade hem ett brons. Stockholm Culinary Team består av Jens Ericsson, Douglas Fagerman, Tim Waage, Sebastian Lopez, Niklas Ekholm, Niclas Forsström, Johanna Rampitsch, Jessica Pettersson, Constance Loeper, Albin Petersson och Adam Nilsson.
Skåne Kulinar hamnade på guldnivå med sitt kalla bord i Stuttgart! Där bedöms maten efter hantverket , och all mat är gelead innan den presenteras för domarna. Skåne Kulinär består av Linus Hornwall, Kornelia Gretarsdottir, Wictor Winqvist, Petter Carlsson, Rebecca Almen, Philip Velin, Victor Schack, Jimmy Sandquist, Rebecca Paulsson och John Mendoza.
Team Sodexo kom hem med ett hedrande brons i catering klassen. Laget består av Michael Bäckman, Alisha Mindres, Johan Grund, Patrick Dunn, Nevena Misic och Niklas Pallgren.
Fazer Culinary Team tävlade i kategorin storkök och fick guld i sin deltävling och kom fyra totalt bland alla länder
– Vi har gått tillbaka till de svenska rötterna när vi tagit fram menyn. I de olika rätterna utgår vi ifrån fina svenska rotfrukter i säsong och kombinerar dem med både traditionella och ovanliga smaker för att hitta användningsområden för råvarorna. Samtidigt ska naturligtvis hållbarhet, som ligger i vårt DNA, genomsyra hela upplägget, säger Niclas Melin, coach för Fazer Culinary Team.
Deras lag består av Anna Lövgren, Eddy Brihed, Susanne Strandqvist, Fredrik Hed, Monica Ericson, Daniel Lund, Juanita Conway, Niclas Melin, Kurt Weid och Tuva Sjöblom.
Av Malin Nordblom