Josefin Gauffin

Bild Malin Nordblom

Josefin tog silver i Årets Konditor 2017, och tog guld med Kocklandslaget i Culinary World Cup i år! Vi ställde våra Snabba frågor till Josefin:

Var utbildade du dig till konditor?

– Först på Hushagsgymnasiet i Borlänge, sen Yrkesgymnasiet i Kristianstad.

När och varför valde du att bli konditor?

-Jag har jobbat som konditor sedan 2007. Möjligheten att ha sin hobby som jobb kändes som det enda rätta.

Vad är det roligaste med att arbeta som konditor?

-Att få vara kreativ, och ta fram produkter folk uppskattar.

Din största merit enligt dig?

-VM guld med Svenska Kocklandslaget!

Vilket är ditt favorit matland?

-Japan

Vad ger dig inspiration?

-Allt möjligt!!

Ditt bästa matminne?

-En matresa till Japan. Min man och jag reste runt i Japan under två veckors tid. Allt var en bra upplevelse där med ny mat, kultur och hjälpsamma människor. Vi gick tex på ett hål i väggen och förstod ingenting eftersom allt var på japanska. Men vi fick in en massa god mat.

Finns det någon person som har inspirerat dig?

-Det finns många men bland annat Mattias Ljungberg och Daniel Roos.

Vad gör du om fem år?

– Då driver jag tillsammans med min Daniel vårt egna konditori i Borlänge!

Vad måste finnas på ditt julbord?

-Janssons!

Text Malin Nordblom