Josefin tog silver i Årets Konditor 2017, och tog guld med Kocklandslaget i Culinary World Cup i år! Vi ställde våra Snabba frågor till Josefin:
Var utbildade du dig till konditor?
– Först på Hushagsgymnasiet i Borlänge, sen Yrkesgymnasiet i Kristianstad.
När och varför valde du att bli konditor?
-Jag har jobbat som konditor sedan 2007. Möjligheten att ha sin hobby som jobb kändes som det enda rätta.
Vad är det roligaste med att arbeta som konditor?
-Att få vara kreativ, och ta fram produkter folk uppskattar.
Din största merit enligt dig?
-VM guld med Svenska Kocklandslaget!
Vilket är ditt favorit matland?
-Japan
Vad ger dig inspiration?
-Allt möjligt!!
Ditt bästa matminne?
-En matresa till Japan. Min man och jag reste runt i Japan under två veckors tid. Allt var en bra upplevelse där med ny mat, kultur och hjälpsamma människor. Vi gick tex på ett hål i väggen och förstod ingenting eftersom allt var på japanska. Men vi fick in en massa god mat.
Finns det någon person som har inspirerat dig?
-Det finns många men bland annat Mattias Ljungberg och Daniel Roos.
Vad gör du om fem år?
– Då driver jag tillsammans med min Daniel vårt egna konditori i Borlänge!
Vad måste finnas på ditt julbord?
-Janssons!
Text Malin Nordblom