Singleton 18

Singleton 18 yrs

Singleton 18 har lagrats minst 18 år på ekfat för att få fram dess smak. Precis som Singletons tidigare drycker är även denna njutbar och väl balanserad. Denna gång ger de oss även höstkänslorna vi alla har längtat efter. Med en nyanserad doft och inslag av torkade aprikoser, vaniljfudge, kanel, honung, macadamianötter och pomerans serveras Singleton 18 optimalt rumstempererad som avec. Tack vare destilleriet i Speyside i nordöstra Skottland så har whiskyn inte en för rökig smak utan är istället aningen söt.

Ny design

Den gyllengula whiskyn har en lite mer djärv och distinkt förpackningsdesign som pryder hela deras populära sortiment. Tillsammans med den prisvinnande designbyrån DesignBridge har de formgivit en lyxig design med koppardetaljer. Däremot finner vi fortfarande deras klassiska laxmärke som ett slags kvalitetsmärke på alla deras flaskor.

Singleton, som är ett av världens bästsäljande och mest prisvinnande maltwhiskymärken, tar en ny riktning med Singleton 18, samt deras nya visuella identitet. ”Som ett varumärke tar vi de första stegen mot att omdefiniera single malt. Vi vill skaka av oss bilden av en ”gammal värld” och istället öppna upp dörrarna för en ny generation av whiskysmakare. Den nya designen signalerar ett första steg i en väldigt spännande ny riktning och denna nya nutida visuella identiteten reflekterar mer rättvist vårt etos som är rakt-på-sak och karismatiskt”, säger Nimisha Pruthi, Global Head of Marketing.

Singleton 18 finns nu tillgänglig på Systembolaget för 699 SEK.