Smak av Toscana

I annonssamarbete med Korshags bjuder vi på ett laxrecept som för drömmarna till Italien.

Varmrökt lax med smak inspirerad av Toscana, Provence och Karibien.

De senaste tillskotten i laxfamiljen hos Korshags – varmrökt lax med smak inspirerade av Toscana, Provence och Karibien. Alla tre varianter kännetecknas av tydliga, välbalanserade smaker. Lax Toscana är kryddad med vitlök, gröna oliver och soltorkade tomater. Oregano, basilika och paprika sätter smaken på Lax Provencale. Lax Caribbean är kryddad med bl.a. lök, cayenne, vitlök och chili. Rumstemperera gärna fisken en halvtimma före servering, så kommer alla de goda smakerna fram. 

Korshags varmrökta lax med smak inspirerad av Toscana. Serveras med italiensk rissallad och caprese.

Varmrökt lax Toscana är kryddad med vitlök, gröna oliver och soltorkade tomater. Rumstemperera laxen en halvtimma före servering, så kommer alla de goda smakerna fram. 

30 min | 4 portioner

Ingredienser
  • 375 g Korshags varmrökt lax Toscana 
  • Oliver, till servering
Rissallad
  • 4 dl arborioris
  • 2 msk citronsaft
  • 2 msk olivolja
  • 1,5 dl basilika
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 1 dl mandlar
  • 30 g ruccola
  • 50 g parmesan
  • Salt och svartpeppar
Tomatsallad ”Caprese”
  • 400 g tomater
  • 2 burrata
  • ½ dl god olivolja
  • 1 näve basilika
  • Salt
Gör så här
  1. Rissallad:Koka riset mjukt i saltat vatten och låt det sen rinna av i en sil. Häll över i en stor skål, låt svalna lite och rör därefter ner citronsaft, olivolja, riven vitlök och finhackad basilika. Krydda med salt och svartpeppar. Vänd ner rostade och grovhackade mandlar, hyvlad parmesan och ruccola strax innan servering.  
  2. Caprese:Skär tomaterna i mindre bitar och lägg på ett fat. Bryt burratan i bitar och vänd ner i tomaterna tillsammans med basilika. Ringla över rikligt med olivolja. Salta. 
  3. Servera Korshags varmrökt lax Toscana med rissallad, caprese och oliver.

Buon appetito!

Recept från Korshags. För mer info och inspiration, besök korshags.se

Laxen kommer från Norge och är färskrökt i Falkenberg på familjeföretaget Korshags.

Korshags produkter finns på: Mathem, Coop, Ica och i utvalda Hemköp-butiker. Säljs även via Restauranggrossister.

Lax är naturligt rikt på protein (23%), omega 3-fetter och D-vitamin. Produkterna är nyckelhålsmärkta och, precis som all Korshags-lax, tillverkade på pinfärsk och fulltrimmad lax. Traditionellt varmrökta med färskflisad, halländsk alved och enbär i Falkenberg.