Recept – Salsicciafylld ravioli med rostad majsbuljong

Stockholmaren Oskar Ahlvin flyttade till Göteborg och öppnade krog. Idag är han ägare av Angeli som är en hyllning till det italienska köket. Här kan du beställa rätter som bläkfiskarm med tomat och harissa eller burrata med philibon-melon. Tanken är att det ska vara enkelt och snabbt, precis vad Oskar uppskattar med det italienska köket.

Charmen ligger i att Oskar använder sitt hemmakök som testkök. Salsicciatortellinin i majsbuljong kom till tack vare en italiensk kompis som grillade majs hos Oskar.

RECEPT OSKAR AHLVIN

En härlig, värmande rostad majsbuljong serveras här med salsicciafylld ravioli. Om du tycker det verkar omständligt att göra egen salsicciafärs kan du fuska och köpa färdig.

4 PERSONER
PASTADEG
500 g semolinamjöl
10 äggulor
1 ägg

FYLLNING
300 g fläsksida
150 g späck
1 tsk hackad färsk rosmarin
1 tsk hackad färsk salvia
1 vitlöksklyfta, riven
1 tsk salt
1 krm malen vitpeppar
1⁄2 dl rött vin

ROSTAD MAJSBULJONG
2 färska majskolvar med skal
1 dl kycklingbuljong
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
2 tsk kinesisk soja
1 citron
4 dl vatten

TILL SERVERING
1 dl flagad parmesan
2 tsk olivolja

DU BEHÖVER OCKSÅ
plastfolie
pastamaskin
stans

1 PASTADEG: Mät upp mjölet och gör en grop där du knäcker ner äggulor och ägg. Vispa ihop med mjölet med en gaffel tills du inte kan vispa längre. Börja knåda tills degen går ihop.

2 Svep in degen i plastfolie och låt den vila i kyl 30 min. Knåda den sedan igen och lägg tillbaka i kylen tills det är dags att göra raviolin.
3 FYLLNING: Hacka kött och späck fint.Vändner alla kryddor och sist vinet.
4 BULJONG: Värm ugnen till 200°. Skala majsen, skär loss alla korn och lägg dem åt sidan. Klyv majskolven i några bitar. Lägg kolv och skal i en ugnssäker form. Rosta dem i ugnen tills de får mörkbrun färg.

5 Lägg över kolv och skal i en kastrull. Skala lök och vitlök och lägg i kastrullen. Fyll på med vatten och kycklingbuljong. Koka upp, sänk värmen till låg och sjud buljongen 20 min. Sila av och smaksätt buljongen med soja och citron. Häll därefter i majskornen.

6 RAVIOLI: Kavla ut degen tunt med pastamaskin till nivå 4. Stansa ut rundlar och fyll med färsen. Koka raviolin i väl saltat vatten ca 3 min.

7 SERVERING: Lägg raviolin i bottnen på tallriken, häll på buljongen. Avsluta med agad parmesan och några droppar olivolja.