Lax Caribbean, mangoavokadosalsa & kokossambal

Lax Caribbean, mangoavokadosalsa & kokossambal 
– Korshags variant på ”Fish taco”!
4 portioner, 30 min

Ingredienser
375 g Korshags varmrökt lax Caribbean
Tortillabröd
Krispig sallad
God majonnäs
Koriander

Mangoavokadosalsa
1 mogen mango, tärnad
½ gurka, tärnad
2 avokado, urkärnade och tärnade
½ chili, finhackad
Saft från 1 stor lime (ca 1,5-2 msk)
2 msk olivolja
1 dl finhackad koriander
Salt

Kokossambal
1 dl sambal oelek
1 dl riven kokos
½ dl koriander, finhackad
Saft från ½ lime
1 nypa salt
1 schalottenlök, finhackad

Picklad lök
2 bananschalottenlökar
½ dl äpplecidervinäger
½ dl socker
¾ dl vatten
2 krm salt

Gör så här
Picklad lök: Koka upp socker, vinäger, vatten och salt tills sockret löst sig. Strimla löken och lägg ner i den varma lagen. Låt kallna.
Kokossambal: Blanda alla ingredienser och häll i väl rengjord burk.
Mangoavokadosalsa: Blanda alla ingredienser utom avokadon. Smaka av med salt. Vänd ner avokadon och blanda försiktigt så att inte salsan blir för mosig.
Värm tortillabröden, bred lite majo på. Toppa med sallad, salsa, kokossambal, varmrökt lax Caribbean bruten i bitar, lite mer koriander och picklad lök.