Advent med en touch av växtbaserat

Äntligen är det dags för glögg, pepparkakor och godis i massor. Julbakverk och klassiska julrätter varvas tills det är dags att pusta ut i soffan till Kalle Anka. Carlshamns sortiment gör det lätt att välja växtbaserat till julbaket, helt utan att kompromissa med smaken! 

– I annonssamarbete med Carlshamn –

Ett av de senaste tillskotten från Carlshamn är Tre oljor, ett mångsidigt bredbart margarin som fungerar lika bra i matlagning som på din morgonsmörgås. Dessutom är det idealiskt för julbaket! En av dess framstående egenskaper är att det är mjukt direkt från kylskåpet, tack vare innehållet av rapsolja, vilket gör det lättarbetat när du bakar dina lussebullar och andra läckra julbakverk.

Carlshamns breda produktutbud är inte bara ett gott och hållbart val tack vare innehållet. Genom att tillämpa Zero Waste-produktion återvinner Carlshamn allt som är möjligt, och resterna används för att generera energi. Tillverkningsprocessen använder sig av helt koldiocidneutral energi och förpackningarna från Carlshamn är enkla att återvinna som papp. Med produkter som inte bara är goda utan också hållbara, gör Carlshamn det enkelt för dig att göra ett medvetet val, vare sig det är till din smörgås, i matlagning eller vid julbaket. Här finns något för alla!

Så varför inte använda Carlshamn Tre oljor till ditt adventsbak, i din Janssons frestelse och på din julskinkmacka? Ge ditt julbord en växtbaserad twist och njut av goda, hållbara alternativ under denna festliga säsong!

Baka med Carlshamn till adventsmyset: 

Mjuk pepparkaka

10 bitar

Ingredienser:

  • 100 g Carlshamn Bakning
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 1,5 dl yoghurt
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 tsk kanel
  • 1,5 tsk ingefära
  • 1,5 tsk kardemumma
  • 1 tsk nejlika

Topping:

  • 200 g färskost
  • 1 dl florsocker
  • 1 lime


Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form. Smält Carlshamn Bakning och låt svalna. Vispa ägg och socker tills det är vitt och fluffigt. Vänd ner yoghurt och Carlshamn Bakning i smeten. Blanda därefter försiktigt i mjöl, bakpulver och samtliga kryddor. Häll smeten i formen och grädda i ca 40 minuter. Låt svalna. Rör ihop färskost, florsocker och lime – och toppa kakan. 

Servera och njut!

Se fler juliga recept på www.carlshamnsväxtrike.se