Deutz- bubblare på vinhyllan!

Deutz Brut Classic – Ett Elegant Bubbel från Ay, Champagne

Det anrika champagnehuset Deutz, som har sina rötter i den pittoreska byn Ay i Champagne, Frankrike och grundades redan år 1838, har sedan länge imponerat vinälskare med sin hantverksmässiga framställning av champagner. Med en årlig produktion på imponerande 2 miljoner flaskor per år, är Deutz ett namn som ständigt förknippas med kvalitet och tradition.

En av deras mest hyllade skapelser, Deutz Brut Classic, har flera gånger utnämnts till bästa standardcuvéen på Systembolaget. Det är en blend av Chardonnay, Pinot Meunier och Pinot Noir som tillsammans skapar en extraordinär smakupplevelse.

Detta bubbel bjuder på en vacker, klar halmgul färg och är försiktigt uppfriskande med små eleganta bubblor. Doften och smaken är generösa med inslag av vinteräpplen, mogna citrustoner, gula plommon, nougat och en subtil stänk av aprikos. Ett välbalanserat vin som imponerar med sin långa och fina eftersmak samt ett torrt och elegant avslut.

Deutz Brut Classic, tillgängligt på Systembolaget under artikelnummer 7487, är en perfekt representant för den prestigefyllda champagneregionen. Med dess inbjudande doft och smak av röda äpplen, rostat bröd, aprikos och delikata citrusskal, är detta vin en frisk och elegant upplevelse som förtjänar sin plats i ditt champagneglas. Deutz Brut Classic är en hyllning till Deutz’s långa och framgångsrika tradition, och ett måste för alla som uppskattar äkta hantverk och utsökt kvalitet i varje bubbla.