Varmrökt lax Toscana med italiensk rissallad & caprese

Varmrökt lax Toscana med italiensk rissallad & caprese 
4 portioner, 30 min

Ingredienser
375 g Korshags varmrökt lax Toscana
Ev. oliver till servering

Rissallad
4 dl arborioris
2 msk citronsaft
2 msk olivolja
1,5 dl basilika, finhackad
1 stor vitlöksklyfta
1 dl mandlar, rostade och grovhackade
30 g ruccola
50 g parmesan, hyvlad eller grovriven
Salt och svartpeppar

Caprese/Tomatsallad
400 g tomater
2 burrata eller buffelmozzarella
½ dl god olivolja
1 näve basilika
Salt

Gör så här
Rissallad: Koka riset mjukt i saltat vatten (rör inte för mycket i riset under kokningen!). Låt riset rinna av i en finmaskig sil. Häll över i en stor skål. Låt svalna något och rör sedan ner citronsaft, olivolja, riven eller pressad vitlök och hackad basilika. Krydda med salt och svartpeppar. Vänd slutligen ner rostade mandlar, hyvlad parmesan och ruccola strax innan servering.  
Caprese: Skär tomaterna i mindre bitar och lägg på ett fat. Bryt burattan i bitar och vänd ner i tomaterna tillsammans med basilika. Ringla över rikligt med olivolja. Krydda med salt.
Servera varmrökt lax Provençale med rissallad, caprese och ev. oliver.