INGREDIENSER
Recept för 4 personer
Gravad sill
- 200 g dragen strömming
- 1 dl ättika
- 5 dl vatten
- 4 msk salt
Grava i 24 timmar till sillen är helt vit
Sillag
- 1/2 dl vitvinsvinäger
- 4 msk socker
- 1 dl vatten
- 1 dl olivolja
- 1 dl matolja
- 1/2 msk salt
- 1/2 msk krossad vitpeppar
- 1 tsk kummin
- 1 citron, zest och juice
Blanda samman ingredienserna och lägg i den gravade sillen
Tårta
- 8 skivor smörad kavring
- 4 skivor västerbottenost
- 4 msk crème fraiche
- 4 kalla kokta potatisar
- 1 dl plockad bladpersilja och dill
- 1 rödlök tunt skivad
- lite gräslök
GÖR SÅ HÄR
Varva kavring, västerbottenost, kavring, crème fraiche, skivad kokt potatis, plockade örter. Avsluta med sillfiléer och toppa med rödlök.
Av Wilhelm Pieplow, Legendarisk krögare på Årstiderna i Kockska Huset. Rätten passar utmärkt som förrätt tillsammans med Malmö Akvavit.