TORSK MED RÄKOR OCH SKIRAT SMÖR

Tillagningstid: 30 min Antal personer: 4

Ingredienser

12 potatisar
4 bitar torskrygg ca 150 gr st 150 gr smör
100 gr räkor
1 kruka dill
10 rädisor
100 gr socker ärtor

Tillagning

1. Koka potatisen i en kastrull välsaltat vatten

2. Värm ugnen till 200 grader, smöra en ugnsfast form, lägg i fisken med skinnsidan nedåt, salta och lägg en tunn skiva smör
på varje bit. Låt gå i ugnen ca 15 min tills kärnan i fisken når 52 grader.

3. Smällt resterande smör i en kastrull på låg värme.

4. Dela rädisorna, skär sockerärtorna i bitar och plocka dillen i vippor. Blanda till en sallad.

5. Servera torsken med det smälta smöret, de skalade räkorna och salladen.

Maträtten paras gärna med en Albert Bichot Bourgogne Vieilles Vignes de Chardonnay 2017 BIO.

Av Smak i Bild.
Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik Berglund.