Sweden Foodtech Big Meet utforskar Farm to Table 2.0

Hur kommer vi att skaffa mat och ta med den till våra bord i framtiden? Detta är ett ämne som kommer att diskuteras allmänt från olika vinklar under årets Big Meet.

Forskaren Masatoshi Funabashi

Den japanska forskaren Masatoshi Funabashi är en stor förespråkare för synekokultur och han kommer att vara med under årets Big Meet för att prata om sin banbrytande innovation. Synekokultur är ett sätt att odla mark under mycket begränsade förhållanden: ingen bearbetning av jorden, inga gödselmedel, inga bekämpningsmedel och tillsätter inget annat än korn eller unga växter. Kort sagt, du lägger till fler växter än naturen kunde på egen hand. Resultaten kallas Hyperproduktivitet och avkastningen är mer än någon monokulturbonde någonsin kunde drömma om.
Det är väldigt fascinerande i dess komplexa enkelhet.

Frida Nilsson

Frida tilldelades White Guide Rising Star-priset 2019 för sin strävan efter gastronomiska utmaningar och alltid sätta kundernas upplevelse som en prioritet. Hennes rätter placerar alltid den ödmjuka grönsaken som en mittbit och förespråkar användning av lokala råvaror. Hon kommer att gå med oss ​​tillsammans med Saba Nazarian som är en lokal kulinarisk jordbrukare för att diskutera deras partnerskap och hur Farm to Table 2.0 kan fungera i framtiden.


Ta reda på mer om andra talare och ämnen på vår hemsida och det är också här du kan registrera dig.

www.swedenfoodtechbigmeet.com

Evenemanget är ONLINE och GRATIS.
Onlinehändelsestiderna är 9.00-21.00 CET, den 30 september och 1 oktober.

Av Malin Nordblom