Blood Orange, en ny gin från Beefeater

Världens mest prisbelönta gin Beefeater släpper en limiterad upplaga av en ny smak den 11 september, Beefeater Blood Orange. Den passar bra som aperitif och gör sig bra både i GT och i cocktails.

Blood Orange är den andra smaksatta ginen från Beefeater. Basen består av originalet Beefeater London Dry Gin som sedan har smaksatts med naturliga smaker från blodapelsin. Produkten kommer från och med den 11 september att säljas på Systembolaget i limiterad upplaga på 10 000 flaskor.

– Den nya ginen inspireras dels av den rådande trenden kring smaksatt gin men också av att Beefeaters grundare James Burrough smaksatte en gin med handplockade apelsiner från Covent Garden Market i London år 1876. Receptet kommer nu till liv 143 år senare. Snacka om att vara trendkänslig, säger Lisa Seifert, produktchef på Pernod Ricard.

Beefeater Blood Orange passar perfekt in i dagens spritz-kultur där många söker en någon vuxnare smak med fräscha och bittra toner. Den gör sig lika bra i en GT som i mer avancerade cocktails.

Beefeater Blood Orange

Pris: 249 kr för 700 ml

Alkoholhalt: 37,5%

Artikelnummer: 40315