Sveriges första ”FREE Chocolate”-upplevelse

Den 18 september öppnar Tony’s Chocolonelys dörrarna till sin ”FREE

Chocolate”-upplevelse i Stockholm. En unik chokladupplevelse på många sätt.

De vill uppmärksamma svenskarna om det faktum att slaveri fortfarande förekommer på kakaoodlingar i Västafrika. Och samtidigt sprida sitt mål: Att göra 100 procent slavfri choklad till normen inom kakaoindustrin.

För många är Tony’s Chocolonelys färgsprakande chokladkakor en glädjande och bekant syn i butikerna. Dock känner inte lika många till historien bakom varumärket. Tony’s Cholonely existerar nämligen för att få ett slut på slaveriet som fortfarande pågår inom kakaoindustrin. Därför bjuder de nu in allmänheten till en unik ”FREE Chocolate”-upplevelse. Chokladtillverkaren delar med sig av gratis choklad samtidigt som besökare får ta del av kakaoindustrins bittra sanning – det enorma slaveriet på kakaoplantager i Västafrika.

– Vi är här för att uppmärksamma det som sker inom kakaoindustrin. Vi delar inte bara med oss av vår choklad, utan även vår historia, säger Ynzo van Zanten, Choco Evangelist på Tony’s Chocolonlely.

Tony’s ”FREE Chocolate”-upplevelse öppnar på Götgatan 31 i Stockholm, från och med onsdagen den 18 september till och med lördagen den 21 september. Syftet? Att sprida sitt ambitiösa mål att få ett slut på slaveriet till allmänheten. Mellan kl.10–19 varje dag kommer det att delas ut gratis choklad till besökarna.