Svenska smaker på Spritmuseums Brygga & Berså

Chef Sebastian Sterninger och chef Ronni Jensen

Stockholmarna behöver inte åka långt för att unna sig lite sol, vind, god mat och dryck i sommar. Spritmuseum Brygga och Berså har öppnat och lovar återigen ett unikt och brett utbud av svenska hantverksdrycker. Och i år är människans bästa vän extra välkommen.

Uteserveringen utlovar ett stort utbud av hantverksdrycker från hela Sverige. Välj mellan gin från Härnösand, rosé från Västerbotten, vitt vin från Skåne, whisky från Gävle, cider från Strängnäs och öl från Göteborg och mycket, mycket mer. Förutom ett tillskott av ölkranar, är årets nykomling rosé på tap.

Till dryckesutbudet erbjuds en sommarmeny där kockarna fokuserar på svenska smaker tillreda med säsongens närodlade råvaror. Här serveras ett antal rätter direkt från grillen; lamm från Onsberga med skakade tomater och broccoli, samt kallare rätter som sill och vegansk gazpacho. Givetvis finns sötare alternativ, däribland Spritmuseums klassiska semifreddo och sommarfavoriten – svenska jordgubbar.

Årets nyheter
Årets brygga har fått en ny design av illustratör Dennis Eriksson, som har målat bryggan med lekfulla och färgglada hundar av allsköns modeller. Sköna, coola och roliga pryder de nu de olika delarna. Självklart finns vattenskålar och hundgodis till våra fyrfotade vänner. Alla är välkomna!

I den prunkande och Provence-liknande bersån odlar kockarna sina örter och här finns nu ett antal sköna fåtöljer att slå sig ner i och drömma sig bort. Här finns även klassiska brädspel och andra sällskapsspel att fördriva tiden med.

Gästspel
Under de ljusa sommarmånaderna kommer svenska dryckesproducenter vara på plats och berätta om sina drycker. All information inför gästspelen uppdateras löpande på Spritmuseums Instagram @Spritmuseum.

Öppettider
Uteserveringarna hålls öppna in i september. Bryggan är öppen alla dagar i veckan, köket serverar lunch från kl 12 och diverse smått och gott serveras fram till kl 19. Bersån öppnar för morgonkaffe och fika kl 10 och serverar lunch från kl 12. Båda uteserveringar är väderstyrda men hålls öppna så gott det går i det svenska sommarvädret, vid regn flyttar de in.