Spanska premiumoliver från Zeta!

Tre gröna oliver, alla med kärnan kvar för bästa konsistens och smak. De är gröna för att de är skördade tidigt på säsongen, i månadsskiftet september-oktober, då smaken är frisk och pikant. De tre oliverna har olika storlek, fyllighet, spänst och textur. Fin konsistens och god smak. Perfekt som tilltugg på tapasbrickan.

Manzanilla – odlas framför allt i trakten kring Sevilla och är Spaniens mest kända oliv på den internationella scenen. Ordet ”Manzanilla” betyder “litet äpple” på spanska, vilket beskriver utseendet på dessa fylliga frukter. En medelstor, rund, grön oliv med kärna och inlagd i saltlake. Mjälla i konsistensen, fin balans mellan sälta, syra och beska. Fin fräsch olivsmak.

Arbequina – en liten, ljust grön, skiftande mot grågrön oliv med kärna och inlagd i saltlake med fina örter. Odlas främst i Katalonien och Andalusien. Mild smak, med viss beska och fruktighet i eftersmaken. Mjäll fin konsistens. Serveras som tilltugg på tapas- eller aperitivobrickan eller i en sallad.

Pelotin – liten gröngul oliv med kärna och inlagd i saltlake. Frisk örtighet i doften, mild något sötaktig smak med inslag av timjan. Mjäll konsistens med visst tuggmotstånd. Serveras som tilltugg på tapas- eller aperitivobrickan tillsammans med ett glas kall, riktigt torr fino-sherry eller en öl.

Zetas tre nya spanska oliver är förpackade i glasburkar om 250 gram nettovikt, avrunnen vikt är 150 gram. Priset variera mellan 29,90-34,90 kronor. Manzanilla och Pelotin finns att köpa på Ica och alla tre finns på Coop.

Läs mer hos zeta.nu