RUTASOKA, KAFFET FRÅN KONGO SOM GÖR GOTT

Rebu Burubwa flydde från Kongo 2007. Nu vill han ge något tillbaka till det land han föddes i. 2017 byggde Rebu och hans sambo Stefanie Hedén en förlossnings och mödravårdklink i Kongo . Med hjälp av intäkterna av försäljningen av kaffe från Rutasoka Coffee drivs bolaget med hjälp av både hjärta och hjärna samt ger kaffe-älskande svenskar i hela landet möjlighet att ta del av Kongos smakrika kaffe. Nu lanseras även en kaffeprenumeration. Rutasoka betyder gemenskap.
Stora mängder människor som tidigare hade försörjt sig på kaffeodling hade på grund av landets instabila läge förlorat sin primära inkomstkälla, allt sälja kaffe. Nu jobbar Rutasoka Coffe tillsammans med 9000 kaffeodlare i östra Kongos högland, organiserade i ett kooperativ.

  • De får chansen att odla och sälja kaffe igen. Vi ger dem utbildning och driver ett projekt med att skänka nya plantor till bönderna. En del av vinsten från kaffet driver sedan kvinnoklinken i Kongo, säger Rebu Burubwa, vd och ägare till Rutasoka Coffee.
    Rutasoka Coffee startade i Sverige 2017 och växter just nu mycket snabbt. Nu lanseras även en kaffeprenumeration för både privatpersoner och till företag, där du kan välja på att få ditt
    kaffe hemskickat en gång i månaden, varannan eller var tredje månad.
  • Rutasokas kaffeprenumeration är ett enkelt sätt att få ditt favoritkaffe hemskickat

Idag 2020 har Rutasoka Coffee tre anställda och sju frilansande konsulter.
100% Ekologiskt kaffe – Rutasoka Coffee säljs även i onelinebutiken www.rutasoka.se. Samt även på Lidl, Mathem.se och Matsmart.se med flera.


OKAPI – Mellanmörkt. Bryggmalet + hela bönor. Elegant smak av söta plommon och toner av choklad.
KASENGA – Mörkrost. Bryggmalet + hela bönor. Smak av röda bär och toner av mörk choklad.
BUTEMBO – Mörkrost. Hela bönor. Smak av röda bär och gräddig choklad.
MITUMBA – Espressoblend. Hela bönor. Smak av kakao och fruktiga toner.