Provinum och Djuce inleder samarbete för mer miljösmart kvalitetsvin

Gör dig redo att ta nästa steg för en mer hållbar vinkonsumtion. Med fokus på hållbarhet och genom att leverera ”wow wines in wow cans” har Djuce på kort tid etablerat sig som en aktör som står för högkvalitativa viner i burk. Djuce binder samman konst, vin och medveten vinkonsumtion.


Varje vin har en unik design skapad av en bildkonstnär där Djuce burkar aspirerar till att bli världens största konstutställning. Tillsammans med Provinum kommer Djuce att fortsätta att utvecklas med kvalitetsviner för den svenska marknaden både på restaurang, hotell och Systembolaget samt på resan.

– Provinum och Djuce delar visionen att högkvalitativa viner ska nå alla vindrickare. Genom Djuce blir det betydligt enklare för konsumenten att välja en förpackning med lägre CO2-avtryck. Tillsammans kan vi höja nivån ytterligare och ge konsumenten en riktigt intressant upplevelse även i burk., säger Elisabeth Engelsen Ellqvist, VD och grundare av Provinum.

Provinum har sedan start fokuserat på producenter som arbetar hållbart. Genom ett nära samarbete med Djuce kan ytterligare en nivå uppnås och erbjuda vin i en mer klimatsmart förpackning och kan nå nya konsumenter som inte prioriterat vin på burk tidigare.

Gemensamt för de producenter som Djuce valt att burka är ett hållbart förhållningssätt till odling och minimalt med tillsatt svavel. Under hösten lanseras Jean-Marie Guffens/Vergets Grand Élevage genom Djuce i en begränsad upplaga. Att valet föll på just Verget grundar sig i att de anses vara en av de bästa producenterna för vitt vin i södra Bourgogne. Det i kombination med Jean-Marie Guffens klarsynthet vad gäller innovation och nytänkande. Det finns oräkneliga producenter i Bourgogne som inte skulle våga ta ett så stort kliv framåt.

Ingen har hävdat att burken är bättre än glasflaskan på alla sätt. När det gäller lagring av vin är flaskan fortfarande ohotad som förpackning. Vad Djuce däremot har visat är att även för kvalitetsvin, som är tänkt att konsumeras relativt snart, uppfyller burken samma funktion som en flaska.

OM DJUCE
Djuce minimerar vinets miljöpåverkan genom att använda burkar istället för flaskor. 79% per liter vin mindre CO2-utsläpp från förpackningen. Tillsammans med toppsommelierer samlar Djuce högkvalitativa viner från hela Europa och matchar dem med modern konst på sina etiketter.

Djuce har ett trevligt sortiment när det gäller vin på burk som dessutom är veganvänliga.
Snygg design med vin av hög kvalitet inuti. Vinimportör är Provinum Vinhandel och de olika vinerna på burk finns i beställningssortimentet.