Premiär för Masi Amarone Costasera 2015

Stolt, värdig, komplex och sprudlande. Amarone Costasera är Masis ödmjuka gigant. Nu presenteras en framstående årgång av ett vin som utgör en av höjdpunkterna i den italienska vinvärlden.

Anor, traditioner, nyskapande och fingertoppskänsla kännetecknar ett av Italiens högst ansedda vinhus – MASI. För 25 år sedan lanserade företaget det första Amaronevinet på Systembolaget: Serego Alighieri Vaio Armaron. Succén var given såväl här hemma som internationellt. I dag tillverkar MASI fem stilar av Amarone och Amarone Costasera, som blivit ett riktmärke för förstklassig Amarone. Amarone Costasera är en av dem.

Då skörden 2014 inte gav den fullkomlighet Masi söker till Amarone Costasera tar vinet nu ett kliv från årgång 2013 till 2015 – ett år som gav fina förhållanden och påtagligt hög kvalitet. Till Amarone Costasera 2015 får 70% Corvina, 25% Rondinella och 5% Molinara vila på bambuställ under vintermånaderna, för att koncentrera sina aromer. Jäsning sker i 45 dagar på slovenska ekfat. Resultatet förenar stor fruktig koncentration med livfull fräschör. Amarone Costasera 2015 är ett mångsidigt, nyanserat och koncentrerat vin att lagra i upp till trettio år eller njuta av nu, till mustiga kötträtter eller lagrad ost.