PIZZA OCH KÄRLEK GIRETTO

Det finns pizza och det finns pizza. Men ska man få till en riktigt bra en, ja, då behövs det kärlek. I alla fall om Gustavo Catenacci och hans medarbetare på nya Giretto får bestämma. 

– Förutom kärlek, tycker jag att en perfekt pizza inte får vara för krispig, och inte för hård. Det ska vara en bra tomatsås och riktigt bra råvarorna. Då kan man inte misslyckas. 

Efter framgångar som Giretto på Nybrogatan kan nu även söderborna glädjas åt att få ta del av konceptet som ytterligare förfinats med rågmjölspizzor och delikatesspizzor i mindre storlekar. Dessutom bjuds på italienska delikatesser, några väl utvalda sallader och vackra keramikkrus med kvalitetsolja direkt från Italien som kan inhandlas på plats. 

Bild Malin Nordblom

– Jag vill servera riktigt goda pizzor där vi i köket låtit Italien och Sverige mötas och smälta samman i spännande möten. Men vi vill ju också ut i landet som till exempel Västerås, Göteborg och Malmö. 

Konceptet Giretto hittar du i de nyrenoverade ikoniska fastigheterna från 60-talet på St Paulsgatan 2. Ett minimekka för matälskare, och framför allt kräsna pizzaälskare.

Text Sonja Björk Ebert

Bild Malin Nordblom