Nu öppnar Emmer upp sin bordsbokning

Idag öppnar bordsbokningen för den nya restaurangen Emmer på Ulriksdals Värdshus. Man satsar på modern skandinavisk mat, med stort fokus på grönsaker från den egna köksträdgården om 1,5 hektar.


Man satsar mycket på grönsaker som i huvudsak kommer från den egna köksträdgården, men även från lokala samarbetsgårdar. Värdshusets trädgårdsmästare Maria Hult planerar vad som ska sås och planteras inför varje säsong på odlingarna. Sedan får kökschefen Jonathan Kasche sätta Emmers meny efter det.

– Jag är väldigt stolt över vår skördemeny i fem serveringar med fullt fokus på grönsaker som huvudingrediens och hållbart producerat animaliskt protein som komplement. Mycket av grönsakerna som serveras på Emmer skördas så nära restaurangen att du som gäst till och med kan se när det händer. Lagom till öppningen i augusti kommer det att vara fullt av
zucchini, brytbönor och hallon i trädgården – något vi ser mycket fram emot att servera våra första gäster, säger Jonathan Kasche, kökschef på Emmer.


Matsalen i värdshuset har genomgått en stor förändring under våren, och den 20 augusti öppnar den nya restaurangen.

-Det känns fantastiskt att vi får öppna upp dörrarna till vårt drömprojekt! Vi öppnade upp för förhandsbokningar i förra veckan och har fått ett varmt mottagande bland såväl nya som återkommande gäster. Det märks att det är många som har längtat lika mycket som vi efter att få umgås med vänner, äta nyskördade grönsaker och njuta av omgivningarna här i Ulriksdal, säger Fanny Sturén, restaurangchef på Emmer och Ulriksdals Värdshus.

Av Malin Nordblom