Le Hibou

En ny exklusiv cocktailbar öppnar på Bank Hotels sjunde våningsplan, Le Hibou. Med utsikt över både Djurgården och Nybroviken kommer man att kunna äta lättare rätter och specialkomponerade cocktails. Man kommer även att satsa på att erbjuda alkoholfria cocktails med samma smakkombinationer som de med alkohol. 

Inspirationen till inredningen har tagits från en exklusiv parisisk våning och färgskalan går i mjuka neutrala toner och väggarna är klädda i handgjorda träpaneler. Taket har en special installerad LED belysning som gör att man hela tiden kan njuta av utsikten. 

Det ska kännas som om man hälsar på i en exklusiv våning i Paris säger Stureplansgruppens vice vd Per Gunne.

Le Hibou betyder uggla på franska och knyter ann till ugglan i Bank Hotels emblem. Ugglan finns återkommande i byggnadens arkitektur och har så funnits sedan fastigheten användes som bank.

-Le Hibou är resultatet av en vision som vi länge har burit på men som vi avvaktat rätt tillfälle för att färdigställa och presentera. Bank Hotel är Stureplansgruppens vision av ett livsstilshotell där inspiration har hämtats från resor runtom världen, säger Stureplansgruppens VD och huvudägare, Vimal Kovac.

Le Hobou öppnar den 17 maj

Av Malin Nordblom