4 portioner, 60 min
Ingredienser
375 g Korshags varmrökt lax Provençale
300 g haricots verts
1 stor vitlöksklyfta
25 g smör
Salt
Pommes Anna
1 kg fast potatis
175 g smör
3 stora vitlöksklyftor
Salt och nymalen svartpeppar
Dragonmajo
1,5 dl majonnäs
1 dl crème fraiche
1 kruka körvel
1 kruka fransk dragon
1 knippe persilja
½ citron, saften
2 vitlöksklyftor
2 tsk dijonsenap
Salt och nymalen svartpeppar
Gör så här
Värm ugnen till 200 grader.
Pommes Anna: Smält smöret tillsammans med krossade vitlöksklyftor i kastrull. Låt stå när du förbereder potatisen.
Skiva potatisen tunt och varva i en form, salta mellan varven. Lyft upp vitlöksklyftorna från smöret och ringla smöret över potatisen. Baka i mitten av ugnen 30-40 min tills potatisen är mjuk och fått fin färg.
Dragonmajo: Mixa samman alla ingredienser till såsen. Smaka av med salt och peppar. Låt stå 30 min innan servering.
Ansa bönorna. Koka dem någon minut i saltat vatten tills de är al dente. Häll av vattnet. Lägg ner en klick smör och riven vitlök. Smaka av med salt.
Servera varmrökt lax Provençale med varma haricots verts, Pommes Anna och dragonmajo.