Krogveckan är tillbaks

För tionde året är det Krogveckan på utvalda krogar i Sverige. De erbjuder tvårättersmenyer för 200 eller 300 kronor. Krogveckan pågår mellan 25 januari till 10 februari och anordnas av Bookatable by Michelin. Många av restaurangerna som deltar finns i Stockholm och Göteborg, men även utvalda restauranger i övriga landet är med. på Krogveckan. 

– Krogveckan är vårt största evenemang på året och ger alla matälskare möjlighet att prova olika kök, hitta ny inspiration och kanske även en ny favorit. Samla vännerna, familjen och missa inte tillfället att äta riktigt god mat, till ett mycket förmånligt pris, säger Åsa Murphy, Managing Director på Bookatable.

Bookatable skapar i år extra uppmärksamhet runt evenemanget eftersom de firar 10 år! På fredag och lördag finns en popuptruck, Krogtrucken, uppställd i de centrala delarna av Stockholm. Där får besökarna möjlighet att testa smakprover från några av de deltagande restaurangerna – Miss Voon, Mr Voon och Il Tempo. Man kan även tävla om fina priser och få hjälp med bordsbokningar.

Krogveckan samarbetar även med podcasten Edward Bloms Smörgåsbord som är en av Sveriges allra största matpoddar. I avsnittet som sänds 24 januari ges tips om vad man inte får missa under Krogveckan. Lyssnare kommer kunna tävla om en lunch i sällskap med Edward Blom & Mats Ryd där vinnaren får vara med under inspelningen av ett poddavsnitt.

För att hålla koll på Krogtrucken, Edward Bloms Smörgåsbord och allt annat som händer under Krogveckan, följ oss på Instagram (bookatable.se) och Facebook (Bookatable by Michelin SE).

 

Ett urval av deltagande restauranger:

Lux Dag för dag, Stockholm

Lykke och löjromsbaren, Stockholm

Il Tempo, Stockholm

Trattorian, Stockholm

Waipo, Stockholm

Miss Voon, Stockholm

Mr Voon, Stockholm

Strandvägen 1, Stockholm

Piren Restaurang och Bar, Stockholm

Proviant, Stockholm

Ljunggren, Stockholm

Somm Restaurant & Wine Bar, Göteborg

Familjen, Göteborg

Lokal 17, Malmö

Av Malin Nordblom