Jul och nyårsmat på lokal eller som Take Away

Många restauranger erbjuder både att man kan äta jul och nyårsmat på plats, eller som Take Away. Här kommer ett litet urval, som kontinuerligt uppdateras av oss.

LUND

Här serveras inget klassiskt julbord, vi tycker att man springer och stressar för mycket redan som det är när det närmar sig jul. Därför har vi tagit fram en meny där julens råvaror, kryddor och smaker är i fokus.

Sitt ner och njut i lugn och ro och låt oss förmedla er julens smaker så som vi tolkar dem. Vi serverar en fyrarätters meny ”Hav & Land” med snacks, brödservering och godis till kaffet.  

500kr per person.

  • Fröyalax – Sockersaltad fröyalax med inlagd gurka, dillkräm, krispigt bovete och grillad pepparotsgrädde
  • Gris – Karré från Halla gård med julkorv, brysselkål, rödkål, jäst äpplekräm och mejram
  • Pralin – Smaksatt med en praliné på pumpakärnor

Restaurang På Skissernas, Finngatan 2, Lund
info@paskissernas.se – 046 – 2226868

STOCKHOLM

Anders Isaksson, Jimmi Eriksson och Sebastian Pettersson’s nyårsmiddag

Genom smidig packetering och planering står vi för grovjobbet. Vi skalar, hackar och sätter smakerna. Du avslutar och briljerar för dina gäster med exceptionellt god mat, vackra dekorer och perfekta smaker.

Hummersallad med inkokt kronärtskocka, fänkål, syltad kålrabbi fylld med ingefära. Hummermajonnäs smaksatt med chili samt brynt sojasmör, citronpärlor och brödflarn
Jordärtskocka & svampterrine med rostad skocka & tryffel majonnäs samt inkokt kronärtskocka, fänkål, syltad kålrabbi fylld med ingefära, citronpärlor och brödflarn

Mousselin fylld med anka, dragon och murkla serveras med vinägersky smaksatt med stjärnanis

Kål fylld med svamp, karamelliserad kål & lök, dragon och murkla serveras med rostad kålsky. (veg)

Kryddrimmad & bakad gös serveras med rostad vitvinssås

De tre alternativen serveras med följande: Bakad rotselleri, misomajonnäs och kokt & picklad gulbeta, vreta gulärt samt panko & sesamkrust smaksatt med brynt smör och citron

Champagne PavlovaKrispig maräng, vispad vanilj mousse med champagne-marinerad exotisk frukt


Lokal leverans: Alla leveranser sker den 30/12. Vi kommer att ringa innan vi åker, för att komma överens om en överlämning. Skulle man inte svara vid det här samtalet och inte vara hemma, kommer er order att åka tillbaka till vår produktion och hämtas ut av er på plats.Upphämtning:All upphämtning sker den 30/12. Vid utebliven upphämtning kommer vi att kontakta er för att komma fram till en lösning

https://deserved.shop

Jimmi Eriksson, Sebastian Pettersson och Anders Isaksson
Mousselin fylld med anka, dragon och murkla serveras med vinägersky smaksatt med stjärnanis

Spritmuseum

– För oss är julen en av de käraste högtiderna på året. Det är nu vårt lilla museum kommer till sin bästa rätt. Vi pyntar, låter våra kockar och dryckesexperter plocka fram det allra bästa vi kan erbjuda för att ge våra gäster den ultimata julbordsupplevelsen. Nu kan inte alla ses fysiskt men vi vill ändå, givet förutsättningarna, ge den bästa upplevelsen vi kan, säger Ingrid Leffler, Museichef på Spritmuseum.

Spritmuseums restaurang håller öppet som vanligt där det digitala julbordet är ett komplement för de som vill samt större sällskap. Det innebär egentligen inga större förändringar från den planerade julmenyn – förutom att maten körs ut till deltagarna. Fortsatt på Spritmuseum, har deras dryckesexperter tagit fram rekommendationer på dryck, med och utan alkohol, till menyn.

Eftersom Spritmuseum årligen är värd för SM i Snapsvisor kommer utskicket även med ett par väl utvalda visor och för den som vill går det också att addera en snapsvisetävling, eller en digital visning av nyöppnade Vin med museets dryckesexpert Nadja Karlsson. Alla digitala hälsningar och tillägg skickas med för att visas via Teams, Zoom eller annat verktyg som företaget använder till julfesten. Det digitala julbordet erbjuds från 19 november.

– Även om vi inte kan ses på samma sätt som innan, behöver vi varandra nu mer än någonsin. Vi behöver umgås och fåna oss med våra kollegor på julfesten. Det får bara ske på ett annat sätt i år och om vi på Spritmuseum kan bidra med en trevlig stund, god mat, dryck och skratt är vi nöjda, säger Ingrid Leffler.

Spritmuseum tar nu emot bokningar. För mer information och för att boka, vänligen maila restaurangen@spritmuseum.se.

Spritmuseum, beläget mellan ett vrak och ett nöjesfält, bjuder besökaren på en oförglömlig resa. Från lust till lidande, från parkbänk till cocktailparty. Sällan skänker en eftermiddag i alkoholens tecken så många kloka insikter.

Spritmuseums julkasse

Torpedverkstan

Årets julbord, som dukas upp från den 24 november, kommer att serveras i form av en hjärtlig buffé direkt vid bordet. Detta för bästa kvalitet och matupplevelse, samt för att naturligt kunna hålla avstånd mellan sällskap och undvika kö.

Besöket inleds på bryggan med Torpedverkstans hemmagjorda julglögg. Julbuffén erbjuder sedan klassiska råvaror och smaker från det svenska julbordet – några med en spännande twist!

Bland förätterna finns exempelvis en tarte flambée med Västerbottensost, karamelliserad lök, bacon och chilipicklad kantarell, och en ”Sillviche” med avokado, koriander, lime och chili. Huvudrätterna erbjuder bland annat rökt ren, lammribs med mjölksyrad rödkål, salsicciainspirerad rullsylta, och Albondigas – spanska köttbullar i tomatsås. Till detta går även att beställa färska skaldjur, som gratinerad hummer, ostron Rockefeller och räkor med chiliaioli, citron- och klassisk majonnäs. I dryckesväg finns Champagne, hantverksmässiga viner, julöl och snaps. Varför inte para sillen med en hemgjord Torpedosnaps på chili och ingefära?

Julbordet rundas av i Torpedverkstans dessertrum där gäster kan botanisera bland sött och salt som hör helgerna till. Hemmagjord Gelato och sorbet med klassiska julsmaker som pepparkaka med brynt smör och mandelspån, saffran med mandelmassacrumble och kanel och kardemumma med brända mandlar. Även ostkaka från Blomstermåla, Riz au lait med pecannötter, crème brulée med saffran och svenska ostar finns bland godsakerna. 

Bokningen är nu öppen på https://www.torpedverkstan.se/julbord
Julbordet går också att boka helt vegetariskt.

Julbuffé direkt vid bordet på Torpedverkstan.

Jul på Ulla Winbladh

Glesa sittningar, take-away och bordservering

Nytt för i år är att du kan beställa hem vårt julbord. Vi erbjuder tre versioner av vårt julbord som take-away; komplett, deluxe och veganskt. Komplett är ett basutbud av vårt julbord med det mest klassiska. Delux är det kompletta julbordet med extra allt. Det veganska alternativet är det mesta från vårt veganska julbordet. Allt är klart för att bara värma på och servera. 

Du som vill avnjuta ditt julbord hos oss men känner dig särskilt orolig eller tillhör riskgrupp är välkommen att höra av dig för att få tips om sittningar där antalet gäster är få allternativt välja från vår julmat som serveras vid bordet.

Julmat serverad vid bordet

För dig som inte känner dig bekväm med att hämta mat på buffé erbjuder vi samtliga 7 turer serverat vid bordet, du väljer själv hur många av tallrikarna du vill ha. Sill, lax, kallskuret, lutfisk, småvarmt, ostbricka och gottebord. 

Svenskt mathantverk

Det enda som inte är annorlunda i år är förstås: julmaten. Som alltid på Ulla Winbladh är julbordet upphöjt till konst. Vår målsättning är att bjuda på en upplevelse som är mycket större än de delikatesserna lagade från grunden på de finaste råvaror. För oss är den stämningsfyllda inramningen lika viktig som att det finns sillar och nubbar för alla smaker, nybakat vörtbröd, perfekt tempererat dopp i grytan, knäckig knäck, fina fiskar och läckra laxar. För att inte tala om de tusen juleljusen, luciatåget, den äkta granen, de stärkta linneservetterrna, apelsinerna med nejlikor och nissarna som nitiskt övervakar att allt är fräscht och välfyllt. På Ulla Winbladh lämnar vi ingenting åt slumpen. Vare sig när det kommer till gastronomi eller trygghet. 

Veganskt julbord

Vårt numera välkända och mycket uppskattade veganska julbord erbjuder fortfarande lika många utsökta rätter. (Detta innebär inte att vi tummar en millimeter på våra traditioner, utan dukar fram alla rätter som du som äter kött är van att avnjuta på Ulla Winbladhs julbord). Du hittar alla godsaker på såväl vårt veganska som vårt klassiska julbord här på hemsidan. 

Vi har även 3 olika dryckespaket vi erbjuder. Lilla, större och största. 

Självklart man man beställ drycker utöver de och även alkoholfria alternativ. 

Välkommen till en riktigt god jul på Djurgården. 

Julbord serveras från torsdagen 19 november till onsdagen 23 december 2020.

https://www.ullawinbladh.se/jul-pa-ulla-winbladh

Ulla Winbladh

Portal

Njut av Portals mat hemma!

Portal har precis som alla andra krogar i Sverige (och världen) drabbats hårt av coronaviruset.
Det skapar kreativitet och som ett komplement till den ordinarie verksamheten har vi adderat olika matkassar!

Genom att köpa dessa (och besöka vår restaurang!) gör ni stor skillnad. TACK!

AKTUELLA KASSAR:

– Veckans helgkassar hittar du HÄR
Helgkassen ändras från vecka till vecka och kan förbeställas till fredag eller lördag. 

– 22 december, uppesittarkassen hittar du HÄR
En kasse med flera smårätter att njuta av när klappar lackas, kort rimmas och köttbullar drillas. 

– 30 december, Portals lyxiga nyårskassar hittar du HÄR
Lyxiga portalklassiker som ser till att nyårsfirandet blir riktigt gott – trots att inget annat kanske är sig likt. 

FÖRETAGSERBJUDANDE FRÅN PORTAL

När ni inte kan komma till oss vill vi väldigt gärna komma till er
Kära kunder och gäster, det är tuffa tider. December brukar inte vara månaden vi jagar intäkter –
men så är det dessvärre i år. Vi hoppas att detta erbjudande ska falla er pang i smaken! En julklapp till era anställda som är god på flera sätt.
Mellan den 1 och 22 december vill vi gärna leverera julkassar till dina anställda. En fin personalgåva som förutom mat innehåller en digital instruktion där krögare Klas Lindberg visar sina bästa knep, vilka gör att slutställningen av maten blir rolig, enkel och lärorik.
Varför inte inleda middagen med en digital skål?
I sann portalanda är det inte julmat i våra julkassar, istället är menyerna baserad på de godaste råvarorna vi vet i december.
Stora julkassen
(går att få vegetarisk)
Terrin på Rocklundagris med krispig kål och portvin
Eldad torsk med mandelpotatiskräm, vintersallat och vitvinssås med tre sorters rom
Två sorters ostar med päronkompott
Crème Caramel med citrussallad
495 kr ex moms, 554 kr ink moms
Lilla julkassen
(går att få vegetarisk)
Terrin på Rocklundagris med krispig kål och portvin
Eldad torsk med mandelpotatiskräm, vintersallat och vitvinssås med tre sorters rom
Chokladtryffel
375 kr ex moms, 420 kr ink moms
Tillsammans med Ryska Posten hjälper vi er gärna med leverans av våra decemberkassar.
Kassarna är tillgängliga 1-22 december, måndag-lördag. Beställning 48 timmar innan via
info@portalrestaurant.se. Minimum sex personer.
Fram till 31 dec 2020 är gåvor upp 1000 kr per anställd tillfälligt avdragsgilla.

– Varm take away 
Finns tillgänglig varje dag! Aktuell meny hittar du på vår WEBB. Ring in din beställning. 

– Årets julklapp
Ett presentkort på middag hos oss så klart! Kan enkelt fixas HÄR. Alternativt på valfritt belopp om du besöker oss på plats

Alla priser inkluderar moms. Portal Restaurant
St Eriksplan 1
113 20 Stockholm
+46 (0) 8 30 11 01
info@portalrestaurant.se

Av Malin Nordblom