Henric Herbertsson vinner Nordiska Mästerskapen i professionell matlagning!

Kocklandslagets medlemmar vinner Nordiska Mästerskapen i professionell matlagning för 5:e året i rad. Henric Herbertsson är den 5:e i rad som vinner tävlingen! Han arbetar på SK Mat & Människor i Göteborg men kommer ursprungligen från Sunne.

Den 1 juni tävlade Henric Herbertsson i Nordiska Mästerskapen i matlagning i Reykjavik. Tävlingsuppgiften bestod av att sätta ihop en 3-rätters meny som skulle lagas upp på 6 timmar och 15 minuter till 12 personer.

Råvarukorgen bestod av:

Förrätt: Hälleflundra, pilgrimsmusslor, isländsk wasabi & tryffeltång Varmrätt: Isländsk lammnacke, lammlägg & potatis
Dessert: Mörk choklad, isländska rabarber & Skyr

Henrics vinnarmeny:

Förrätt

Bakad hälleflundra med smörsås, tartar på sotad pilgrimsmussla smaksatt med isländsk wasabi. Serveras med blomkålspuré, gurka, purjolök & tryffeltång

Varmrätt

Confiterad lammnacke med dragon och brödcrust, bräserat lammlägg, potatis & selleripuré, picklad fänkål, friterad rotselleri & lammsky

Dessert

Chokladmousse med skyr, rabarbersorbet, varm paté a choux fylld med kolasås, hasselnötter & kakaocrust

Juryn var imponerad när Henric presenterade sin meny och jurymedlemmen Fredrik

Andersson, tillika Team Manager för Svenska Kocklandslaget kommenterar:

”De rätter som Henric serverade höll en jämn och bra nivå och allt var utfört.

Av Malin Nordblom