Kocklandslagets medlemmar vinner Nordiska Mästerskapen i professionell matlagning för 5:e året i rad. Henric Herbertsson är den 5:e i rad som vinner tävlingen! Han arbetar på SK Mat & Människor i Göteborg men kommer ursprungligen från Sunne.
Den 1 juni tävlade Henric Herbertsson i Nordiska Mästerskapen i matlagning i Reykjavik. Tävlingsuppgiften bestod av att sätta ihop en 3-rätters meny som skulle lagas upp på 6 timmar och 15 minuter till 12 personer.
Råvarukorgen bestod av:
Förrätt: Hälleflundra, pilgrimsmusslor, isländsk wasabi & tryffeltång
Varmrätt: Isländsk lammnacke, lammlägg & potatis
Dessert: Mörk choklad, isländska rabarber & Skyr
Henrics vinnarmeny:
Förrätt
Bakad hälleflundra med smörsås, tartar på sotad pilgrimsmussla smaksatt med isländsk wasabi. Serveras med blomkålspuré, gurka, purjolök & tryffeltång
Varmrätt
Confiterad lammnacke med dragon och brödcrust, bräserat lammlägg, potatis & selleripuré, picklad fänkål, friterad rotselleri & lammsky
Dessert
Chokladmousse med skyr, rabarbersorbet, varm paté a choux fylld med kolasås, hasselnötter & kakaocrust
–
Juryn var imponerad när Henric presenterade sin meny och jurymedlemmen Fredrik
Andersson, tillika Team Manager för Svenska Kocklandslaget kommenterar:
”De rätter som Henric serverade höll en jämn och bra nivå och allt var utfört.
Av Malin Nordblom