GAULOISE AMBREE

I annonssamarbete med Heba Food & Beverages. Gauloise Ambrée är ett belgiskt hantverksöl från Brasseie du Bocq som har en bra balans och fyllighet. Passar utmärkt till rätter av ljust kött, smakrika vegetariska rätter eller till fisk och skaldjur. 

Denna bärnstensfärgade ale gjord på pilsner- och caramalt har doft med inslag av hasselnöt, karamell, apelsin och fruktig humle. Smaken är fruktig med inslag av aprikos, kryddor och lite lakrits. Humleblandningen består av tjeckisk Saaz, Strisselspalt från Alsace och tysk Saphir. 

Brasserie du Bocq startades 1858 som ett gårdsbryggeri av Martin Belot i den lila belgiska byn Purnode. Området ligger i Bocq-dalen alldeles vid porten till Ardennerna cirka 10 mil sydost om Bryssel. 

I början av 1900-talet skapades Gauloise, ett mörkt överjäst öl, som blev mycket omtyckt och som fortfarande produceras. Under 1980-talet moderniserades bryggeriet, men man brygger fortfarande specialöl enligt gammal tradition: överjäst och med en andra jäsning i flaskan. 

Idag drivs Brasserie du Bocq av familjen Keersmaekers.

ART 152103 | 5,5 % | 330 ML | Pris: 22:90

Så här provar du en belgisk specialöl:

1. Använd helst ett glas som är avsett för avsmakning. Det ska vara torrt och absolut fritt från fett (annars kommer inte skummet till sin rätt).

2. Servera vid en temperatur mellan 7 och 12°C.

3. Håll glaset lätt lutat och häll långsamt för att inte få med jästfällningarna som vittnar om den andra jäsningen i flaskan. 

4. Observera skumkronan, beundra färgen och ölets livlighet och  … njut det långsamt.

Mer info: 

www.heba.se/vara/gauloise-ambree/

https://www.systembolaget.se/produkt/ol/gauloise-ambree-152103/

http://www.bocq.be/fr/