Foodstock släpper ett helt nytt koncept

Foodstock släpper nytt koncept – en blandning av digital satsning och portabel festmåltid 

Foodstock at Yours är Foodstocks nya koncept, en ny unik gastronomiupplevelse som du kan njuta av i ditt eget hem och som inspirerar till och lär ut skandinaviskt mathantverk. I kombination av youtube-serien och matupplevelsen vill Foodstock ge matälskare en chans att uppleva allt det Foodstock står för, men på distans. 

Det nya konceptet är en förädling och utveckling av take-away konceptet, och nu till sensommaren presenterar Foodstock en miniserie i fyra avsnitt. Följ resan från ursprung till servering i avsnitten som släpps under augusti och september, och köp hem en av de exklusiva matboxarna i samband med livestreamad tillagning den 6 september.

“Vi har under en längre tid jobbat på att utveckla Foodstock, och det här är ett av de första nya initiativ som vi släpper nu under 2020 tillsammans med resekonceptet Foodstock Destination. Tiden är rätt att bredda  Foodstocks erbjudande och det ska bli spännande att se vad det här kan bli. Det finns så många fantastiska producenter, mat- och smakupplevelser i Skandinavien som vi gärna vill lyfta och dela med andra intresserade!” – säger Niklas Ekstedt, initiativtagare till Foodstock  

Säsongsanspassade menyer växer fram ur närproducerade och högkvalitativa råvaror. Tillsammans med Foodstocks kockar och samarbetspartners runt om i landet som medverkar i olika Boxar under året ges chansen att uppleva flertalet spännande menyer med olika uttryck och teman. Alltid med lärorika och involverande inslag – en större upplevelse än bara vanlig hämtmat! 

I serien som släpps inför första upplagan får tittarna följa med på olika råvarors resa från ursprung, genom idé och förädling till servering, genom tradition och mathantverk. Vi tittar in i processen, besöker producenter, skogsägare och bönder med spännande nytänkande kulinarisk koppling och nära anknytning till den svenska naturen. Vi får kika in i köket och ta del av innovationen, förädlingen och samtalen, se förberedelserna inför service och gästens upplevelse.  

Första avsnittet släpps den 13 augusti, följt av ett avsnitt i veckan – och den 6 september får du som tittare i Stockholmsområdet chansen att beställa hem en av de färdiga boxarna med menyn vars skapande vi fått följa: Söndagsmiddag med tema Sommarskörd! 

Menyn vi följer i serien komponeras av Thomas Eidefors och Claes Grännsjö, och den växer fram ur råvaror från Sörmland och Västmanland.  

Pris: 395kr per person. Endast 200 portioner tillgängligt!

MENYN: Förrätt:

Nyfångad gös från Mälaren med gula kantareller, inlagda granskott, marinerade lingon och gurka

Varmrätt:

Helstekt vildsvin från Sörmland med krämig potatissallad, björkolja och glödbakade gulbetor

Dessert:

Sensommarens färska bär med myskmadra-créme och brödpudding. Mer information om menyn och beställning – se www sefoodstock

Kort info om Foodstock at Yours: 

Avsnitten sänds: 13 augusti, 20 augusti, 27 augusti, 10 september Kanal: Foodstocks Youtube-kanal 

Avsnittens fokus: Gröna Smaker, Bröd & Spannmål, Fisken, Komposition& Service 

Livestreaming och upphämtning/hemleverans: 6 september 

Köp av söndagsmiddagen med hemleverans möjlig endast inom Stockholmsområdet via BOLT FOODS. Upphämtning sker på Nya Carnegiebryggeriet 

Mer information om hur du beställer denna meny och framtida hittar du på www.foodstock.se  

Kort om Foodstock: 

Foodstock grundades 2019 av initiativtagare Niklas Ekstedt tillsammans med SPG Event som en gastronomifestival under två sensommardagar på Fjäderholmarna i Stockholm.  

Vår ambition fortsätter att vara att skapa aktiveringar och upplevelser som berättar om matens historia, nutid och kulturanknytning. Berättar om tekniker som genom kultur och tradition följt med människans egen utveckling. Med hjälp av nya generationer och deras synvinklar så har tekniken anpassats och uppgraderats för att bli relevant i modern tid. 

Vi vill visa upp den nordiska och skandinaviska matens rikedom och dess starka koppling till det vilda ursprunget. Samtidigt vill vi ge plats till internationella mathantverk som växt fram över tid på andra platser med annorlunda förutsättningar. Genom att belysa hantverket vill vi hylla resan fram till målet och ge den samma utrymme som den färdiga tallriken. 

Malin Nordblom