ANSJOVISPUCK MED BRYNT SMÖRKAPRIS 

Ansjovispuck

ANSJOVISPUCK MED BRYNT SMÖRKAPRIS 

Underbara smaker när fet salt ansjovis och kapris kombineras med kryddigt stark snaps.  

Till 4 portioner  

40 ansjovisfiléer 

2 msk kapris 

200 g smör, normalsaltat 

4 stora potatisar, kokta med skal  

4 ägg, krämigt kokta 

1 rödlök, finhackad 

1 knippe dill, finskuren 

1 knippe persilja eller gräslök, finskuren 

Gör så här: 

Bryn kaprisen i en stekpanna med 50 g smör. Låt svalna.  

Skala och tärna potatisen i små tärningar om cirka 5×5 mm. Skala och hacka äggen på liknande sätt.  

Blanda de hackade och skurna ingredienserna i en bunke med den avsvalnade brynta kaprisen och smöret från pannan.  

Forma 4 stycken 2 cm höga puckar och placera dem på tallrikar.  

Placera ansjovisfiléerna som ett täcke över respektive puck. Bryn resten av smöret och servera till.  

Nils Molinder har tagit fram ett recept på en ansjovispuck med brynt smörkapris som passar till hans snaps för Snälleröds.

Nisses snaps: 

En kraftig snaps med inslag av citrus och kummin med en tydlig avslutning av ingefära. 

Nils Molinder

Bild Magnus Skoglöf