
Bild Malin Nordblom
Recept för 4 personer
2st ankbröst från Viking Fågel i Munka Ljungby
salt
Salta ankbrösten och stek i stekpanna tills fettet blir krispigt. Lägg sedan på ett galler och baka av på 100 grader till 54 grader i innertemperatur.
Skiva tunt och fördela på 4 tallrikar.
Sesam & pankocrust
20 g pankoströ, rostat till gyllenbrun färg
10 g kimchi sesamfrö
10 g svart sesamfrö
10 g hasselnötter från piemonte
10 g smör
salt
1. Bryn smöret och riv i hasselnöt.
2. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt.
Picklad kålrot fylld med svartvinbärskräm.
1/2 st kålrot
25g ättika
50 g socker
75g vatten
7g citronjuice
50g svartvinbärspuré
1. Skär kålrot på skärmaskin eller på mandolin. Stansa kålroten, sjud tillsammans med ättika, socker och vatten i 3 min.
2. Häll på citronjuice och låt svalna i 1h.
3. Sila av kålroten och fyll varje skiva med svartvinbärspuré och vik ihop.
Kålrotskräm smaksatt med grönpepparmiso
50 g morot
100 g kålrot
150 g mjölk
50 g grädde
5 g grönpepparmiso
40 g smör
sherryvinäger, salt
1. Koka morot och kålrot i mjölk och grädde tills mjuk.
2. Sila och mixa slät tillsammans med smör och grönpepparmiso, smaka av med sherryvinäger och salt.
Sauterade gula ärtor
200g gula ärtor, Nordisk Råvara, finns på Sorunda kokas för sig och skalas
1st schallotten lök
10 g gräslök
10 g svensk senap
olja, salt
1. Sautera ut lök tillsammans med olja, tillsätt sedan ärtorna.
2. Avsluta med gräslök, senap och smaka av med salt.
Syrad kålrot
1/2 st kålrot
1dl ättika
1dl socker
2 dl vatten
Koka upp ättika med socker och vatten. Låt svalna.
Skär sedan julienne av kålroten och låt ligga i lagen över natten.
Fördela alltsammans i en skål och toppa sedan med klippt smörgåskrasse.
Receptet är skapat av det Svenska Kocklandslaget