A Bar Called Gemma lanserar en take away-cocktail!

Stockholmsbaren Gemma har tagit konceptet med take away-beställningar till nästa nivå. Nu kan du få med dig ett helt cocktail-kit hem och blanda barens bästa drinkar på balkongen.

Situationen just nu är minst sagt tuff för restaurangbranschen, men den har å andra sidan svarat med flera kreativa lösningar. För svenskar som vill fortsätta att njuta av god krogmat på ett säkert sätt erbjuds allt fler take away-alternativ.

Men vårsolen har även en tendens att få svenskarna att känna sig törstiga. Därför erbjuder Stockholmsbaren Gemma nu ett komplett take away-barkit, med redskap, tillsatser och instruktioner för att kunder ska kunna fortsätta njuta även av sina favoritdrinkar, hemifrån. Det enda som vid önskemål kan kompletteras med är egen alkohol.

– I dessa tider kan du besöka en krog och få med dig lite käk hem, men varför stanna där? Med ett take away-kit kan du njuta av barernas bästa drinkar hemifrån och dessutom passa på att bättra på dina bartender-kunskaper. Det här är ett succékoncept, menar David Kringlund, Brand Manager på Nigab.

David Kringlund poängterar att även om Stockholm känns öde just nu, så går det att få till en bra drinkupplevelse ändå. Må bra, umgås med vänner på lite distans och njut av en cocktail i hemmiljö.

Davids tre bästa cocktails för nybörjare, som också kan blandas med Gemmas take away-kit:

1. Lemonad

3 cl citronjuice

3 cl sockerlag*

15 cl bubbelvatten

Blandas i ett högt glas med is, garnera med citronzest.

*Lös upp lika delar strösocker och vatten i en kastrull på spisen. Kyl ned och buteljera.

2. Campari Tonic

5 cl Campari

15 cl tonic

Blandas i ett vinglas med mycket is och en limeklyfta.

3. Margarita

4 cl tequila

2 cl Cointreau

2 cl limejuice

Saltkant*

Skakas med is och silas upp i ett glas på fot.

*Fukta glasets kant med en limeklyfta och doppa den sedan i lite flingsalt.

Malin Nordblom