Myllymäki gästspelar på Ulriksdals Värdshus

Tommy Myllymäki, kreativ ledare för Svenska Brasserier, Fanny Sturén, restaurangchef Ulriksdals Värdshus & Maria Hult, trädgårdsmästare vid Ulriksdals Värdshus

Tommy Myllymäki, Pi Le, Viktor Westerlind och Johan Lindberg bjuder in till en grön middag under fyra kvällar i juni. Endast 36 gäster får plats per kväll,och de kommer att kunna få njuta av den rustika sexrättersmiddagen gjord på nyskördade råvaror från trädgården.

Vi kommer att bjuda våra gäster på en unik och hållbar matupplevelse från köksträdgården. Tillsammans med Maria Hult, trädgårdsmästare på Ulriksdals Värdshus, har vi sått de grönsaker som vi kommer att servera under vårt gästspel. Det är så närodlat det kan bli med endast ett par meter från jord till bord, säger Tommy Myllymäki, kreativ ledare för Svenska Brasserier.

Gästspelet genomförs 11-12 juni samt 18-19 juni och menyn blir i huvudsak vegetarisk, med några få inslag av kött eller fisk. Middagens olika serveringar kommer att ske runt om i köksträdgården och i värdshusets paviljong där gästerna kommer att sitta tillsammans vid delade bord för en gemensam matupplevelse.

Att skifta fokus från animaliskt protein och istället låta det gröna stå i centrum känns helt rätt i tiden och det är uppskattat av såväl kockar som gäster. Vi tycker att det är fantastiskt roligt att Tommy och hans team besöker oss och tar vara på det som finns i våra odlingar. Det är ett samarbete som är precis i linje med vår vision på Ulriksdals Värdshus om ett naturnära och hållbart sätt att leva och äta, säger

Av Malin Nordblom