Parallel lines

Parallel lines, Singleton cocktail

Singleton är med sin mjuka och söta smak den perfekta introwhiskyn för personer med nyvunnet whiskyintresse. Och den passar ypperligt i cocktails. Inför de stundande helgerna har Josephine Sondlo, bartender och tvåfaldig svensk vinnare i World Class tagit fram Singletoncocktailrecept som sätter guldkant på firandet.

3 cl Singleton 18

2 cl citron

2 cl ananas & grönt te

Toppa med bubbel

Verktyg: shaker & strainer

Glas: champagneglas

Svårighetsgrad: lätt

Häll alla ingredienser utom bubblet i en shaker tillsammans med is, skaka och sila upp i ett champagneglas. Toppa med champagne, cava eller prosecco.

Sockerlag med ananas och grönt te

Juicea en färsk ananas. Mät upp så du vet hur mycket vätska du har. Tillsätt en matsked fruktigt grönt te (milky oolong blir jättegott, men mer neutralt te funkar lika bra) och låt dra tills ananasjuicen tagit smak av teet. Detta tar 30–90 minuter beroende på tesort. När teet dragit färdigt, sila av tebladen, tillsätt lika mycket socker som juice och rör tills sockret lösts upp. Häll upp i ren flaska/burk och förslut (håller ca 1 månad i kylen). Om man vill och har citronsyra hemma kan man med fördel tillsätta ett kryddmått – då håller sockerlaget bättre.