Hotell Borgholm

Hotell Borgholm –Det gastronomiska alvaret

Hotell Borgholm är en undangömd pärla mitt i stadsmiljön, blott ett stenkast från gågatans puls. Idyllen utgör en matdestination som du inte får missa.

– Vi försöker utveckla och utöka förra årets nystartade sommarbistro i örtträdgården, som blev ett härligt komplement till matsalen, säger Christofer Johansson, vd, ägare och kreativ ledare.

Matsalen är öppen måndag till lördag för middagar, sommar- bistron hela veckan.

– Allt utgår från platsen, det gastronomiska alvaret, som vi kalllar det. Det börjar i örtträdgården som är kärnan i vår smaksättning. Gästerna kommer alltid känna att det som växer här finns i ett eller annat format i varje rätt.

Bistron ska kännas avskalad och spontan, mer anpassad för socialt häng. På bistromenyn hittas lättare förrätter som svenska klassiker toast skagen och råbiff, men även matiga sallader och varmrätter efter säsong. Matsalen står för en högre gastronomisk nivå och helhetsupplevelse. Här är det bäst att boka bord innan besöket, i bistron har du större chans att få plats oanmäld. hotellborgholm.com

Ur Gourmets sommarguide 4-21